Atlético Madridin taustaorganisaatiota ravisteli keskiviikkoaamuna pieni maanjäristys. Saksalaislehti Bild nimittäin kertoi tuolloin, että Valioliigan Chelsea haluaa uudeksi urheilujohtajakseen Atlético Madridin pelaajahankintagurun Andrea Bertan.

Chelsea vaihtoi tällä viikolla virallisesti omistajaa, kun vanha omistaja, venäläisoligarkki Roman Abramovits oli ”pakotettu” myymään seuran Ukrainan sodasta johtuvien talouspakotteiden vuoksi. Jatkossa Chelsean omistavat yhdysvaltalaismiljardöörit, Todd Boehly nokkamiehenään.

Bildin mukaan Abramovitsin oikeana kätenä vuosien ajan seurassa työskennellyt Marina Granovskaia saattaa jättää niin ikään paikkansa Chelseassa elokuussa. Jos Chelsea saa tahtonsa läpi, olisi sen valinta venäläisen urheilujohtajan seuraajaksi Andrea Berta.

Italialainen Berta työskenteli aiemmin Parmassa ja Genoassa, ja saapui Atléticoon vuonna 2013, siis jo yhdeksän vuotta sitten. Vuosina 2013-2017 titteli Atléticossa oli tekninen johtaja, ja viimeisten viiden vuoden ajan urheilujohtaja. Hän on yksi kolmesta miehestä, jotka ovat päättäneet vuosien saatossa Atléticon pelaajahankinnoista. Muut ovat Miguel Ángel Gil ja valmentaja Diego Simeone.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Bertaa havitellaan muihin seuroihin. PSG tavoitteli Bertaa jo vuonna 2017, ja saattaa tavoitella tänä kesänäkin. Aiemmin hänet on yhdistetty lisäksi myös Manchester Unitediin ja Newcastleen, mutta nyt siis Chelsean kerrotaan haluavan Bertan ihan tosissaan.

Berta on palkittu sekä Espanjassa että muutama viikko sitten myös kotimaassaan Italiassa parhaana teknisenä johtajana/urheilujohtajana. Ei suuri ihme, sillä Bertan ”käsien kautta” Atléticoon ovat vuosien varrella siirtyneet muun muassa José María Giménez, Antoine Griezmann ja Jan Oblak.

Lähde: AS