Real Madrid on Mestarien liigan voittaja vuosimallia 2022. Real Madrid voitti loppuottelussa Liverpoolin 1-0. Kyseessä on Real Madridin seurahistorian 14. Mestarien liigan voitto.

Finaali saatiin käyntiin melkein 40 minuuttia myöhässä. Lue lisää täältä.

Liverpool oli Real Madridin niskan päällä ensimmäiset puoli tuntia. Jürgen Kloppin miehistö hallitsi palloa ja pelitapahtumia. Real Madridilla oli vaikeuksia päästä hallittuihin ja pitkiin hyökkäyksiin. Pallonmenetyksien jälkeen Liverpool prässäsi aggressiivisesti korkealta, eikä jättänyt Real Madridille tilaa pelin avaamisessa.

Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois oli tuttuun tapaan mies paikallaan tolppien välissä. Courtois nappasi muutaman loistavan torjunnan ja piti ottelun maalittomana. Muun muassa Sadio Manén ja Mohamed Salah’n yritykset pysähtyivät Courtois’n käsiin.

Avausjakson puhuttavin tilanne nähtiin juuri ennen taukoa. Karim Benzema siirsi Real Madridin johtoon, mutta maali hylättiin välittömästi paitsiona. Pallo kimposi Benzemalle Fabinhon jaloista, mutta se tapahtui vahingossa, jonka vuoksi Benzema oli paitsiossa. Tauolle mentiin maalittomassa tasatuloksessa.

Real Madrid oli pelissä paremmin mukana toisella jaksolla. Se kykeni pitämään Liverpoolin poissa parhaimmilta maalintekosektoreilta toisen jakson ensimmäisen 20 minuutin ajan.

Real Madrid siirtyi johtoon tunnin kohdalla. Fede Valverde syötti pallon takatolpalle juosseelle Viníciukselle, joka siirsi pelivälineen tyhjään maaliin. 1-0.

Real Madridin johtomaalin jälkeen Liverpool otti pelin täysin hallintaansa. Liverpool haki vimmatusti tasoitusmaalia, mutta Courtois oli edelleen uskomattomassa iskussa ja torjui hienosti vastustajien yritykset.