Real Madrid ja Liverpool kohtaavat toisensa lauantai-iltana Mestarien liigan finaalissa. Ottelu pelataan Pariisissa ja se käynnistyy Suomen aikaa klo 22.00.

Madridilaislehti AS haastatteli Pariisissa Liverpool-legenda Jamie Carragheria. Koko pelaajauransa Liverpoolia edustanut ja seurassa 737 ottelua pelannut Carragher otti kantaa muun muassa joukkueen tasoeroihin.

– Kyseessä on kaksi hyvin tasaista joukkuetta. Kenties Liverpoolilla on pieni etulyöntiasema, mutta Real Madridilla on aina loistava joukkue. Mielestäni tällä hetkellä Liverpool ja Manchester City ovat maailman parhaat joukkueet, mutta näin Real Madridin voittavan Manchester Cityn, ja se kertoo siitä, miten hyvä joukkue heillä on.

AS tiedusteli Carragherilta, miten Real Madrid on muuttunut joukkueiden edellisestä UCL-finaalista. Real Madrid voitti Liverpoolin Mestarien liigan finaalissa keväällä 2018.

– Heillä ei ole enää Cristiano Ronaldoa. Ronaldo on yksi historian parhaista pelaajista ja tietenkin se on suuri ero. Real Madrid on muuttunut ja nyt he ovat riippuvaisempia Karim Benzemasta. Tällä kaudella Benzema on ollut Euroopan paras hyökkääjä. Hän on ollut fantastinen. Voi olla, ettei Real Madrid ole neljän vuoden takaisella tasollaan.

Carragherin mielestä Benzema on tällä hetkellä Ballon d’Orin voittajasuosikki.

– Suuret hetket ratkaisevat. Oli kyse sitten Mestarien liigasta tai arvokisoista, mutta tänä kesänä sellaisia ei pelata. Toki Sadio Mané voi voittaa Ballon d’Orin, sillä hän voitti Senegalin kanssa Afrikan mestaruusturnauksen. Jos Liverpool voittaa finaalin ja Mané tekee kaksi tai kolme maalia, voi hän voittaa Ballon d’Orin. Silti tällä hetkellä Ballon d’Or kuuluu Benzemalle.