Vaatimattoman kauden pelannut Espanyol etsii uutta päävalmentajaa. Vicente Moreno sai kauden loppusuoralla potkut, eikä väliaikaisvalmentaja Luis Blancollekaan tarjota jatkoa. Pöydällä ovat olleet Diego Martínezin ja Paco Lópezin nimet, mutta nyt kärkiehdokkaaksi on nousemassa vuoden 2006 maailmanmestari ja Ballon d’Or -voittaja Fabio Cannavaro.

Kerroimme Espanyolin kiinnostuksesta Cannavaroa kohtaan ensimmäisen kerran jo vappuna. Nyt asiat ovat edenneet kuitenkin jo siihen pisteeseen, että AS:n mukaan Cannavaro matkusti Barcelonaan Espanyolin johtoa tapaamaan.

Kyseessä olivat vasta alustavat keskustelut, mutta lehden mukaan osapuolilla on yhteinen sävel ja yhteinen tahto. Neuvotteluja aiotaan jatkaa lähipäivinä.

Espanyol kaipaa vakautta ja jatkuvuutta, ja 48-vuotias Cannavaro tärkeän projektin. Italialaispuolustaja valmensi eri seuroja Kiinassa vuosina 2014-2021 ja haluaa nyt jatkaa valmennusuraansa Euroopassa. Cannavaro tiedostaa hyvin, että ensimmäinen pesti Euroopassa määrittelee vahvasti hänen tulevaan valmentajauraansa.

Lähde: AS