Rafa Benítez on ollut työttömänä reilun viiden kuukauden ajan. Hän sai potkut Evertonista tammikuussa. Benítez ehti valmentaa Evertonia vain puoli vuotta.

Liverpoolissa edelleen asuva espanjalaisvalmentaja käväisi Marcan haastattelussa.

60-vuotias Benítez nousi jalkapallomaailman parhaimpien valmentajien joukkoon noin 20 vuotta sitten Valenciassa. Hän voitti Valenciassa kahdesti La Ligan mestaruuden ja lisäksi hän vei seuran silloisen UEFA Cupin, eli nykyisen Eurooppa-liigan mestaruuteen.

Valencia on ollut edelliset vuodet tuuliajoilla. Seuran urheilullinen projekti on ollut jo pitkään kuin varjo entisaikojen Valenciasta.

Benítez ei palaisi Valenciaan – ainakaan niin pitkään kuin nykyinen seurajohto työskentelee Mestallalla.

– Ensinnäkin minun on todettava, että Valencialla on jo valmentaja, joten en suunnittele palaavani sinne. Lisäksi on huomioitava Valencian nykyinen tilanne. On vaikea nähdä seuran kykenevän voittamaan pokaaleja, olemaan kilpailukykyisiä tai taistelemaan europaikoista. Siksi hienoista muistoista huolimatta Valencian nykytilanne on sellainen, ettei siellä voisi kilpailla sillä tasolla, jota vaadin.

– Olen ikuisesti kiitollinen Valencialle, mutta olen ammattivalmentaja ja haluan kilpailla menestyksestä. Siirryin Evertonin valmentajaksi samasta syystä, mutta lopulta saimme joukkueen vahvistamiseen vain kaksi miljoonaa euroa ja sitten tapahtui, mitä tapahtui. Saisimmeko Valenciassa enemmän rahaa käyttöömme? Sitä pitäisi analysoida. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, ettei niin tapahtuisi. Haluan mennä joukkueeseen, joka kykenee menestymään. Pitää paikkansa, että huippuseuroja on vain vähän, mutta astetta alempana on 4-5 seuraa, jotka voivat taistella menestyksestä.