Athletic Bilbao vahvistaa tiedotteessaan, että joukkueen päävalmentaja Marcelino jättää tehtävänsä, kun hänen sopimuksensa päättyy kesäkuun lopussa.

Marcelino, 56, ilmoitti päätöksestään tiistaina lehdistötilaisuudessa, jossa olivat paikalla myös hänen valmennusryhmänsä, seuran väliaikaisen johtokunnan jäsen Aitor Elizegi, urheilutoimenjohtaja Rafa Alkorta sekä edustusjoukkueen kapteeni Iker Muniain.

Athletic palkkasi Marcelinon viime vuoden tammikuussa Gaizka Garitanon seuraajaksi, ja hän ehti luotsata Los Leonesia 75 ottelussa, joista joukkue voitti 29 ja hävisi 21.

Marcelino johdatti Athletic Bilbaon kertaalleen Espanjan supercupin mestariksi ja kahdesti Copa del Reyn loppuotteluun. Athletic tuli viime kaudella La Ligassa kymmenenneksi ja kuluvalla sesongilla, hänen ensimmäisellä täydellä kaudellaan, kahdeksanneksi.