La Ligan sunnuntaissa päähuomio kiinnittyi kamppailuun sarjassa säilymisestä. Jo ennen päätöskierrosta oli varmistunut, että Levante ja Alavés pelaisivat ensi kaudella Segundassa, mutta niille haettiin seuraa. Kolmikosta Mallorca, Granada ja Cádiz yhden pitäisi hyvästellä La Liga.

Mallorca sinetöi sarjapaikkansa varmimmin, kun se kaatoi vieraskentällä Osasunan 2-0. 35-vuotias Ángel teki avausmaalin 47. minuutilla, ja ranskalaisen Clement Grenierin maali antoi tilaa hengittää. Osasuna ei tästä noussut, ja näin Mallorcalla pelataan pääsarjafutista ensi kaudellakin.

Viivan alla ennen päätöskierrosta ollut Cádiz tarvitsi voiton jo varmasti pudonneen Alavésin kotikentältä. Cádiz ehti menettää luottopuolustajansa Falin loukkaantuneena kentän laidalle ja hukata useita maalipaikkoja, kunnes hondurasilainen vaihdossa aloittanut Hirving “Choco” Lozano pani pallon maaliin. Vieraspeliin matkanneet Cádiz-fanit elivät tunteiden vuoristorataa, sillä TV-kamerat taltioivat parin minuutin sisällä katsomosta keltapaitaisten surun ja ilon kyyneleitä.

Lozanon maali syntyi 76. minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin Cádiz säikähti tosissaan, sillä pallo osui rangaistusalueella Alfonso Espinon käsivarteen. Erotuomari José Sánchez tarkisti tilanteen VAR-näytöltä ja päätti olla antamatta Alavésille rankkaria. Tuomio vaikuttaa oikealta, sillä Espinolla ei ollut mitään mahdollisuutta väistää hänen käsivarteensa takaapäin lähietäisyydeltä puskettua palloa.

Ainoa putoamiskamppailua käynyt kotonaan pelannut joukkue Granada oli se, joka veti lopulta lyhyimmän korren. Granada sai vieraakseen Espanyolin, ja joutui tyytymään 0-0-tasapeliin. Se ei riittänyt sarjapaikan säilyttämiseen.

Granadan kohtalo sinetöityi kokeneen 40-vuotiaan Jorge Molinan missaamassa rangaistuspotkussa. Molina on rikkonut erinäisiä La Ligan ikäennätyksiä ja on tälläkin kaudella Granadan paras maalintekijä, mutta 72. minuutilla maali ohi ammuttu pilkku oli nyt kohtalokas. Granada sai vielä lisäajalla usean hyvän maalipaikan, mutta ei onnistunut maalinteossa ja hakee nyt vauhtia toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

Putoajista Levante oli pelannut La Ligassa viisi kautta putkeen, Alavés kuusi ja Granada kolme.