Espanjalaismediassa levisi viikonloppuna tietoja, joiden mukaan päävalmentaja Julen Lopetegui jättäisi Sevillan tämän kauden päätyttyä, vaikka hänen sopimustaan on jäljellä vielä kaksi vuotta. Mitään dramatiikkaa ratkaisuun ei arvella liittyvän. Eikä siltä kuulostakaan, sillä Sevillan puheenjohtaja José Castro vakuutteli luottamustaan Lopeteguiin seuran omissa kanavissa antamassaan haastattelussa. Kenties Lopeteguin lähtökään ei ole niin varmaa?

– Kolme neljäsosaa kaudesta olivat erinomaisia. Kautemme oli loukkaantumisten vuoksi epätavallinen ja outo, emmekä ole pelanneet loppukautta hyvin, Castro arveli.

– Tulokset eivät kuitenkaan huijaa ketään: joukkue on selviytynyt kolmesti putkeen Mestarien liigaan tämän saman valmentajan kanssa. Valmentaja on tyytyväinen, joskaan ei viimeisiin otteluihin. Yritämme kuitenkin nousta sarjassa kolmansiksi, ja valmistautua sen jälkeen kovalla työllä ja itsekriittisyydellä seuraavaan kauteen.

Castro paljasti, että Sevilla joutuu myymään kesällä joitain pelaajiaan. Heikompaa kokoonpanoa se ei kuitenkaan välttämättä merkitse.

– Keltään ei ole jäänyt huomaamatta, ettemme ole myyneet ketään viimeisinä kesinä. Jotta selviämme tämän joukkueen palkoista, meidän täytyy tehdä jokunen myynti.

– Viimeisissä siirtoikkunoissa emme ole myyneet ketään, vaan sen sijaan ostimme jälleen pelaajia (Tecatito Coronan ja Anthony Martialin). Joukkueemme on silti aina parantanut, joten miksei ensi kaudellakin. Meillä tulee olemaan homogeeninen joukkue, joka on kyvykäs kehittymään. Sellaista me etsimme.

Sevilla oli tällä kaudella todella pitkään sarjan kakkosena, mutta jäi lopulta kauas mestariryhmä Real Madridista. Castro myöntää, ettei La Ligan voitto ole helposti realismia jatkossakaan.

– Toiveita La Ligan voitosta on aina, sillä sarjasta on tullut tasaisempi. Erot ovat silti niin suuria, että mestaruuden ajatteleminen on miltei hullua. Me kuitenkin kamppailemme kaikilla osa-alueilla auttaaksemme joukkuetta parhaaseen mahdolliseen tulokseen, Castro lupasi.

Lähde: AS