Julkinen salaisuus se on ollut jo pitkään, mutta nyt portugalilaislehti Récordille puhunut agentti Jonathan Barnett on tiedon vahvistanut: Gareth Balen ura Real Madridissa päättyy tähän kauteen. Se, jatkuuko pelaajaura ylipäätään, selviää vasta 5. kesäkuuta. Balen tähdittämä Wales pelaa tuolloin joko Skotlantia tai Ukrainaa vastaan paikasta Qatarin MM-lopputurnauksessa.

– Gareth lähtee Real Madridista, mutta hänen tulevaisuutensa riippuu siitä, mitä Wales tekee. Jos Wales selviytyy MM-kisoihin, teemme päätöksen. Jos ei, vaihtoehtoja on, Barnett totesi.

Balen sopimus Real Madridin kanssa päättyy tähän kauteen, joten hänestä tulee kesällä vapaa agentti. Jos Wales MM-kisoissa pelaa, etsii Bale varmasti itselleen uuden seuran hyvästä sarjasta pelituntumaa ylläpitääkseen. Barnettin mukaan todennäköisimin Valioliigasta. Jos Wales ei MM-kisoissa pelaa, on jopa uran päättyminen mahdollista. Toinen vaihtoehto on, että Bale siirtyy ”jäähdyttelysarjaan”.

Kuukautta aiemmin Barnett valitteli Deportes Cuatron haastattelussa sitä, kuinka Real Madridin kannattajat olivat Balea kohdelleet.

– Jos kannattajat olisivat välittäneet hänelle rakkautta, kaikki olisi ollut toisin. Muutaman vuoden sisällä he katsovat taaksepäin ja muistavat, kuinka mahtava pelaaja hän Real Madridille oli ja mitä hän seuran eteen teki. He tulevat katumaan. Toivottavasti Bale saa tällä kaudella ansaitsemansa jäähyväiset, Barnett toivoi.

Tällä kaudella Bale on pelannut Real Madridissa vain 290 minuuttia, seitsemässä eri ottelussa. Kun hän viimeksi pääsi kentälle 9. huhtikuuta, yleisö tervehti häntä äänekkäin vihellyksin ja Bale alkoi nauraa. Real Madrid pelaa tällä kaudella vielä merkityksettömän sarjapelin Real Betisiä vastaan ensi perjantaina ja Mestarien liigan loppuottelun Liverpoolia vastaan. Aika näyttää, saako Bale Barnettin toivomia hyvästejä lainkaan. Todennäköisesti ei, sillä viime aikoina hän on kärsinyt selkävaivasta.

Kaikkiaan Bale on pelannut Real Madridissa 258 virallista ottelua. Niissä 32-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt 106 maalia ja syöttänyt 67.