Valencia on jälleen melkoisessa sekasorrossa.

Valencialaislehti Superdeporte julkaisi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä salaisia äänitteitä, joissa Valencian puheenjohtaja Anil Murthy puhuu joukkueen pelaajista, valmennuksesta ja tulevaisuudesta.

Nauhat äänitettiin Murthylta salassa. Puheenjohtaja keskusteli valencialaisessa ravintolassa tiettävästi joidenkin toimittajien kanssa.

Murthyn mukaan Valencian avainpelaaja Carlos Soler haluaa jättää seuran. Solerin sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, joten siirron on tapahduttava tänä kesänä. Murthyn mukaan Soler ei voi jättää seuraa ilmaiseksi vuoden kuluttua.

– Solerille on ollut selvää jo alkukaudesta lähtien, että hän aikoo jättää Valencian. Sitä on kunnioitettava, koska Solerin kaltaiset pelaajat saavat liikaa painetta kannattajilta. Solerilla on täällä vaimo ja perhe. Hän ei todellakaan halua jättää Valenciaa huonolla tavalla, jotta hänen vanhemmat voivat kävellä rauhassa kaduilla.

– Jos lähdet täältä ilmaiseksi, tapan sinut median avulla. Maksan medialle 100 000 euroa. Solerin on tuotava seuraan rahaa, koska hän on kasvanut akatemiassa ja seura on panostanut häneen paljon rahaa.

Puheenjohtaja sanoi ymmärtävänsä, jos joukkueen kapteeni José Luis Gayà jättäisi seuran.

– Copan finaalitappion ja europaikoilta ulos jääminen on saanut hänet ns. kanveesiin, mutta siitä huolimatta hän johtaa joukkuettaan hyvin loppukauden ajan. Hän on ollut täällä vuosikausien ajan ja pidän siitä. On kunnioitettava hänen haluaan edustaa maajoukkuetta ja pelata Mestarien liigaan kuuluvassa seurassa. Jos sanon José Luisille, että kesällä aion hankkia vain vähän pelaajia, hän miettii, mitä ihmettä hän tekee tässä seurassa, Murthy totesi.