Atlético Madrid pelasi sunnuntaina kauden viimeisen kotiottelunsa, kun se tasasi pisteet maalein 1-1 Sevillan kanssa. Jo ennen ottelua oli vahvistettu, että hyökkääjäkonkari Luis Suárez, viime kauden mestaruusmaalin tekijä, lähtisi seurasta. Atléticon maalin tehnyt José María Giménez kertoikin pelin jälkeen, että olisi mielellään suonut maalin maanmiehelleen.

– Olisi ollut hienoa, jos hän olisi tehnyt sen maalin, koska se oli viimeinen peli kotikentällä fanien edessä, Giménez totesi TV-haastattelussa pelin jälkeen.

Pelinjälkeisessä lehdistötilaisuudessa Giménez puhui pitkäaikaisesta maajoukkuetoveristaan Uruguayn maajoukkueessa laajemminkin. Vastauksista kuului topparin vankka arvostus ”El Pistoleroa” kohtaan.

– On helppoa sanoa, mitä Luisin kaltaiselta lähes kaiken voittaneelta pelaajalta voi oppia. Jo pelkästään katselemalla häntä ymmärtää niin paljon. En esimerkiksi ikinä ole nähnyt, ettei hän olisi innokas pelaamaan, Giménez aloitti.

– Hän opetti minulle todella paljon, esimerkiksi tavastaan kilpailla. Hän on hyvin itsekriittinen ja ajattelee iästään huolimatta aina kehittymistään. Hän ajattelee edelleen aina ensin joukkuetta, kaikkensa antamista ja parantamista. Hän on myös maalintekijä.

– Jalkapalloilullisesti en voi oppia kovin paljon, sillä hän on ysi ja minä toppari. Olen silti hänelle kiitollinen, sillä hän jätti tänne kahden vuoden aikana valtavasti. Luis on meille kaikille esimerkki.

Samaan aikaan Wanda Metropolitanon kotiyleisön hyvästeli myös meksikolainen Héctor Herrera, jolle Giménezillä riitti myös kehuja.

– En nähnyt Héctoria ikinä vihaisena tai suuttuneena. Hän on aina iloinen, sitoutunut ja ammattimainen. Luisin ja Héctorin kaltaisia pelaajia haluaisi aina joukkueeseensa. He auttavat muita ja tekevät kaikesta helpompaa. Olen heille molemmille ikuisesti kiitollinen, sillä he antoivat seuralle kaikkensa.

Vaikka Giménez toivoikin, että myös Suárez olisi ottelussa maalannut, teki maali hänelle itselleenkin hyvää.

– Totta puhuen tarvitsin sellaista iloa, sillä olen voinut huonosti. Omistan maalin perhelleni, joka on aina tukenut minua ja joka tietää, kuinka vaikeaa kaikki on ollut, kun olen loukkaantunut. Omistan maalin lapsilleni, jotka kysyvät minulta aina: ”Isä, teitkö maalin?”. Sanon aina ei, mutta tänään voin sanoa kyllä. Tarvitsin sellaista sisäistä vapautumista, Giménez myhäili.

Sunnuntain maali oli 27-vuotiaalle Giménezille kauden ensimmäinen yhteensä 33 pelatussa ottelussa.

Lähde: AS