La Ligan 37. kierroksella riitti pelattavaa. Vaikka Real Madridin mestaruus olikin jo varma, Levanten putoaminen sinetöitynyt ja neljästä Mestarien liigan joukkueesta kolme selvillä, oli jonkinlaista panosta silti yhdeksässä pelissä kymmenestä. Niinpä lauantaina pelattiin ainoana pelinä Espanyol-Valencia, ja kaikki muut pelit alkoivat Suomen aikaa kello 20.30.

Sarjan kärkisijoilla Barcelona pyrki varmistamaan paikkansa sarjan kakkosena Supercopassa, ja Real Betis ajoi takaa naapuri-Sevillaa pieni toive Mestarien liiga -paikasta motivaationaan. Real Sociedad, Villarreal ja Athletic Bilbao taistelivat paikoista eurokentille. Häntäpäässä sarjapaikastaan kamppailivat Getafe, Elche, Granada, Cádiz, Mallorca ja Alavés. Kaikissa yhdeksässä illan pelissä oli siis pelattavaa, ja neljässä niistä molemmilla joukkueilla.

Mestarien liiga -finaalia jo odotteleva Real Madrid vieraili Cádizissa ja lepuutti jälleen joitain avainpelaajiaan. Avaukseen nousi muun muassa Mariano Díaz, joka teki Rodrygon syötöstä koko kauden avausmaalinsa vain viiden minuutin pelin jälkeen. Viimeksi Mariano oli tehnyt maalin 21.11.2020.

Ruben Sobrino toi kuitenkin Cádizin taukonumeroihin 1-1. Toisella puoliajalla Real Madridin maalia vartioinut ukrainalainen Andriy Lunin torjui Álvaro Negredon ampuman rangaistuspotkun.

Barcelona jäi maalittomaan tasapeliin 0-0-spesialisti Getafen vieraana. Se riitti varmistamaan Barcelonan paikan sarjan toisena ja arviolta ainakin yhdeksän miljoonaa euroa tuovassa Supercopassa Real Madridin, Real Betisin ja Valencian seurassa.

Tämä ratkesi, kun Atlético Madrid pelasi Wanda Metropolitanolla 1-1-tasapelin Sevillan kanssa. Atlético johti peliä pitkään José María Giménezin kulmapotkumaalilla. Sevilla nousi kuitenkin tasoihin 85. minuutilla Youssef En-Nesyrin puskulla. Giménezin maanmies Luis Suárez otettiin reilun tunnin kohdalla pois kentältä. Ottelu oli Suárezin viimeinen kotipeli Wanda Metropolitanolla, sillä Atlético on vahvistanut El Pistoleron lähtevän joukkueesta.

Sevilla ratkaisi tasapelin myötä myös Mestarien liiga -paikkansa. Vaikka Real Betis ottikin 2-0-voiton Granadasta, ei se voi enää Sevillaa kiinni saada.

Athletic Bilbao voitti kotikentällään Osasunan 2-0 ja taistelee Villarrealin kanssa paikasta Konferenssiliigaan. Real Sociedad varmisti vierasvoitolla Villarrealista paikkansa ensi kauden Eurooppa-liigassa. Myös Real Betis pelaa ensi kaudella Eurooppa-liigaa.

Alavés oli noussut taistelemaan sarjapaikastaan kolmen peräkkäisen kotivoiton ansiosta. Se on kuitenkin sarjan huonoin vierasjoukkue. Kun Levante kukisti kotikentällään jumbofinaalissa Alavésin 3-1, varmistui se, että kaksikosta molemmat putoavat ensi kaudeksi Segundaan.

Getafen ja Elchen sarjapaikat ovat varmistuneet ennen päätöskierrosta. Kolmas putoaja on joko Cádiz, Mallorca tai Granada.

Sunnuntain tulokset:

Athletic Bilbao-Osasuna 2-0 (Berenguer, Villalibre)
Atlético Madrid-Sevilla 1-1 (Giménez/En Nesyri)
Real Betis-Granada 2-0 (Juanmi 2)
Cádiz-Real Madrid 1-1 (Sobrino/Mariano)
Celta Vigo-Elche 1-0 (Suárez)
Getafe-Barcelona 0-0
Levante-Alavés 3-1 (Duarte, Martí, Morales/Joselu)
Mallorca-Rayo Vallecano 2-1 (Muriqi, Prats/Ciss)
Villarreal-Real Sociedad 1-2 (Coquelin/Isak, Zubimendi)