Barcelona vahvisti aiemmin tällä viikolla, että sen keskikenttäpelaaja Philippe Coutinho siirtyy Aston Villaan, jota hän on edustanut lainalla tammikuusta lähtien.

Coutinho, 29, siirtyi Barcelonaan tammikuussa 2018 Liverpoolista 135 miljoonalla eurolla, mutta brassitaituri jäi Kataloniassa kauas häneen kohdistetuista odotuksista. Kauden 2019-20 hän vietti lainalla Bayern Münchenissä, jossa hän pääsi juhlimaan triplamestaruutta.

Barcelona kertoi tiedotteessaan, että se saa Coutinhosta 20 miljoonan euron siirtokorvauksen. Lisäksi Blaugranalle kuuluu 50 prosenttia Brasilian maajoukkuepelaajan seuraavasta siirtosummasta. Coutinhon ja Aston Villan sopimus ulottuu kesään 2026 saakka.

Coutinhon ja Barcelonan sopimus olisi ollut voimassa enää vain ensi kauden, mutta Diario Sportin tietojen mukaan katalonialaisjätti säästää peräti 23 miljoonaa euroa palkkakuluissa, kun brassipeluri ei enää edusta seuraa.

Barcelonan taloustilanne on kuitenkin yhä heikossa jamassa, ja seuran on luovuttava myös muista pelaajista, jos se haluaa tehdä hankintoja kesän siirtoikkunassa.