Atlético Madrid nähdään Mestarien liigassa myös kaudella 2022-2023. Asia sai sinettinsä keskiviikkoiltana, kun Elche kaatui vierasottelussa 2-0.

Atlético Madrid on ollut mukana Mestarien liigassa nyt kymmenenä vuonna putkeen. Tällä kaudella homma meni melko jännäksi, sillä viime kauden mestarilla on ollut omat vaikeutensa. Loppukauden pieni ryhtiliike kuitenkin riitti varmistamaan paikan neljän joukossa kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä.

Kotijoukkue Elche ei saanut ottelussa yhtään laukausta kohti maalia. Atlético laukoi kohti maalia kuudesti, ja kudeista kaksi päätyi maaliin. Oli Elchelläkin etenkin avausjaksolla muutama tilaisuus, mutta lievä epätarkkuus viimeistelyssä vaivasi.

28. minuutilla Atlético juhli ensimmäisen kerran. Antoine Griezmann syötti pallon kentän poikki Renan Lodille, joka jatkoi keskityksellä Mathias Cunhalle. Brasilialainen yhteistyö toimi, ja arviolta 70 miljoonan euron arvoinen (Mestarien liigasta saatavat tulot) maali oli valmis. Toinen maali syntyi 62. minuutilla. Jälleen Griezmann teki esityön, ja Rodrigo de Paul sai kunnian viimeistellä loppunumeroiksi 0-2.

Pelin päätyttyä – tai oikeastaan jo tauolla – myös Elche sai tappiosta huolimatta syytä juhlaan, sillä Sevillan ja Mallorcan päätyminen 0-0-tasapeliin merkitsi sitä, että Elchen sarjapaikka varmistui.

Sevilla ei vielä täysin varma Mestarien liigan paikastaan voi olla, sillä kaksi kierrosta ennen maalia paikallisvastustaja Real Betis vaanii sitä viiden pisteen päässä. Samanlainen ohut mahdollisuus on myös Atlético Madridilla sarjan kakkoseksi ja ensi kauden Supercopaan, sillä Barcelona on siitä viiden pisteen päässä. Jos Barca häviäisi viimeiset kaksi peliään ja Atlético voittaisi molemmat, kiilaisi se sarjan hopeasijalle. Atlético kohtaa seuraavassa pelissään sunnuntaina Sevillan.