Barcelona, Real Madrid ja Juventus kabinettipäätöksellä ulos Mestarien liigasta? Tällainen skenaario kuulostaa utopistiselta, mutta sitä on pidetty esillä, sillä juuri tämä kolmikko on se, joka ei ole suostunut irtisanoutumaan Euroopan Superliiga -hankkeesta, vaikka muut yhdeksän seuraa ”karkuritusinasta” nopeasti suunnitelmasta vetäytyivätkin.

Madridilainen tuomioistuin päätti äskettäin, että Euroopan jalkapalloliitolla on oikeus langettaa sanktioita seuroille, jotka haastavat UEFA:n yksinoikeuden europelien järjestämiseen ja suunnittelevat omaa kansainvälistä kilpailuaan. Viimeistä sanaa ei silti ole vielä sanottu, vaan asiaa käsitellään vielä ylemmässä oikeusasteessa sekä lopulta EU:n oikeudellisissa elimissä. Lopullista päätöstä UEFA:n monopolista ja rankaisuoikeudesta odotetaan keväällä 2023.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin antoi nyt haastattelun ranskalaislehti L’Équipelle. Siinä hän vakuutteli olevansa tosissaan ja toisti uhkauksen siitä, että jättiseurojen rannalle jättäminen on aito ja vakavasti otettava mahdollisuus.

– Totta kai Real Madridin, Barcan ja Juven ulos sulkeminen on mahdollista. Sen kuitenkin päättää itsenäinen UEFA:n kurinpitovaliokunta, Ceferin vastasi.

– He, jotka sitä epäilevät, ovat väärässä. Säännöt ovat samat kaikille.

Lähde: Sport