Barcelona on saamassa vihdoin ja viimein Philippe Coutinhon pysyvästi pois pelaajalistoiltaan. 29-vuotiaalle brasilialaiselle on etsitty ostajaa jo muutamassa siirtoikkunassa, ja nyt ilmassa on vahvoja merkkejä siitä, että kaupat syntyvät.

Mundo Deportivo ja toimittaja Fernando Polo kertovat, että Aston Villa on valmis maksamaan Coutinhosta Barcelonalle 15-20 miljoonan euron siirtokorvauksen. Coutinho on pelannut jo tämän kevätkauden lainalla birminghamilaisseurassa, ja valmentaja Steven Gerrardin selkeä toive on, että hän jatkaa joukkueessa myös kesän jälkeen.

Barcelonan taloudelle vaikutus on kaksinkertainen, sillä sen kassaan tupsahtaa noin 40 miljoonan euron lisäbuusti, kun Coutinhon korkea palkka poistuu kulupuolelta. Aston Villalla oli Coutinhoon lainasopimuksessa sovittu 40 miljoonan euron osto-optio, mutta Barcelona on kuitenkin valmis myymään hänet halvemmalla. Mundo Deportivo on saanut tiedon Barcelonan pukukopin sisältä.

Aston Villa on maksanut kevätkauden aikana 65% Coutinhon palkasta. Siten Barcelona on säästänyt seitsemän miljoonaa euroa. Coutinho on tehnyt 15 ottelussa Aston Villalle neljä maalia ja syöttänyt kolme.

Barcelona hankki Coutinhon Liverpoolista tammikuussa 2018 kiinteällä 120 miljoonan euron siirtosummalla. Korvaus saattoi nousta vielä 40 miljoonalla tiettyjen pykälien täyttyessä. Täysin Coutinho ei kuitenkaan koskaan vastannut huutoon Barcelonassa. 106 virallisessa Barcan paidassa pelaamassaan ottelussa Coutinho on tehnyt 25 maalia ja syöttänyt 14. Kauden 2019-2020 hän vietti lainalla Bayern Münchenissä.

Fernando Polo

@ffpolo
Al menos, Coutinho parece que no va a seguir la próxima temporada en el Barça. Cerca su traspaso al Aston Villa por entre 15 y 20 millones. Y el Barça se ahorrará su ficha la próxima campaña. Steve Gerrard cree en el brasileño.

Mundo Deportivo

@mundodeportivo
🚨 El Barça está a punto de traspasar a Coutinho al Aston Villa por una cantidad de entre 15-20 millones

✍️ @ffpolo

mundodeportivo.com/futbol/fc-barc…