Barcelona kartoittaa keskikentän puolustavaan rooliin pelaajaa tai pelaajia Sergio Busquetsin isoihin saappaisiin. Busquets on ollut Barcan tukipilareita vuosikausien ajan, mutta hän täyttää heinäkuussa 34 vuotta. ”Busin” sopimus kattaa vielä kauden 2022-2023, mutta kausi saattaa jäädä hänen viimeisekseen Barcelonassa.

Nyt Barcelonan tutkaan on tiettävästi päätynyt Espanyolin kasvatti Marc Roca, joka on pelannut viimeiset kaksi kautta Bayern Münchenissä pienellä peliajalla. TV3:n Onze-ohjelmassa kerrottiin maanantaina, että Barcelonan valmentaja Xavi keskusteli Rocan kanssa viime joulukuussa, kun Barcelona pelasi Münchenissä Mestarien liigaa Bayernia vastaan.

25-vuotiaan Rocan uskotaan olevan halukas maisemanvaihtoon juurikin vähäisestä peliajastaan johtuen. Hänen sopimuksensa ulottuu vuoteen 2025, ja Bayernin arvellaan olevan valmis luopumaan hänestä noin 10-15 miljoonan euron korvausta vastaan. Bayern maksoi Rocasta Espanyolille kaksi vuotta sitten 15 miljoonaa euroa.

Roca on pelannut kahden Bayern-kautensa aikana vain 24 ottelua, ja niissä yhteensä 974 peliminuuttia. Tehomerkintöjä hän ei ole tililleen saanut.

Espanyolin edustusjoukkueessa Roca ehti pelata ennen Saksaan muuttoaan 121 virallista ottelua, joista 103 La Ligassa (kolme maalia, neljä maalisyöttöä). Hän voitti vuonna 2019 Espanjan paidassa alle 21-vuotiaiden EM-kultaa.

Marc Rocan on kerrottu aiemmin olevan myös Real Betisin kiikarissa.

Lähde: Sport