Madridilaislehti AS kirjoittaa, että Atlético Madrid on lähellä solmia koko seurahistoriansa ylivoimaisesti rahakkaimman sponsorisopimuksensa. Lehden mukaan Atlético Madridin uusi pääsponsori on sijoitusalusta WhaleFin. Alkuperäisenä lähteenä tiedolle on 2Playbook, mutta AS on vahvistanut omista lähteistään, että sopimuksen syntyminen on enää pienistä yksityiskohdista kiinni.

WhaleFinin ja Atlético Madridin välisen yhteistyösopimuksen kerrotaan olevan viisivuotinen ja sen arvon yhteensä 210 miljoonaa euroa, eli 42 miljoonaa euroa per kausi. Se on lähes kolme kertaa enemmän kuin nykyinen pääsponsori Plus500 on Atléticolle maksanut. Plus500:n ja Atléticon yhteistyön alussa vuonna 2015 sopimuksen vuotuinen arvo oli 12 miljoonaa euroa/kausi, mutta nykyisin summa on noussut 15-17 miljoonaan euroon per kausi.

WhaleFinin mukaantulon myötä Atléticon pelipaitojen rintamuksia koristaa jatkossa valas, joka on esillä yrityksen logossa.

Vaikka urheilullisesti Atléticon kausi on mennyt alakanttiin, on seura jatkanut kasvuaan taloudellisesti ja sosiaalisesti. Viime viikolla seura tiedotti, että sen jäsenmäärä on kasvanut jo ennätykselliseen yli 130 000 jäsenen lukemaan.

WhaleFin on perustettu vuonna 2017 ja sen pääpaikka on Hongkongissa. Yrityksen erikoisosaamisaluetta on kryptovaluutta. Yrityksen arvoksi arvioidaan yli kolme miljardia Yhdysvaltain dollaria.

AS:n mukaan Atlético Madridin paitasponsorin paikasta käytiin kovaa kilpailua ja tarjouksia tuli ympäri maailmaa. Voiton näyttää kuitenkin vieneen WhaleFin.