Villarreal hävisi keskiviikkona Liverpoolin vieraana 0-2 Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osaottelussa.

Ottelu lähti käyntiin odotetusti Liverpoolin hallinnalla. Kotijoukkue rakenteli tasaiseen tahtiin hyökkäyksiä ja Villarrealin maalivahdin Geronimo Rullin oli pysyteltävä alati valppaana.

Avausjakson edetessä paine Villarrealin päädyssä kasvoi entisestään, eivätkä vieraat päässeet pallon kanssa millään edes Liverpoolin kenttäpuoliskolle.

Hieman ennen taukoa Liverpool oli jo todella lähellä maalintekoa, kun Thiago Alcântara täräytti rangaistusalueen ulkopuolelta tulisen kudin tolppaan.

Liverpool heilutti verkkoa heti toisen jakson alussa, kun Fabinho laittoi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Osuman syöttänyt Virgil van Dijk oli kuitenkin paitsiossa, joten maali hylättiin.

Hetkeä myöhemmin Liverpool sai kuitenkin maalinsa. Jordan Hendersonin keskitys otti ikävän kimmokkeen Pervis Estupiñánin jalasta, ja pallo leijaili Rullin yli verkkoon. Argentiinalaistorjuja sai näppejään hiemen tielle, muttei kyennyt kauhomaan palloa pois maaliltaan.

Peliä ehdittiin jatkaa vain pari minuuttia, kunnes Liverpool iski jälleen. Mohamed Salah ujutti pallon rangaistusalueelle Sadio Manélle, joka tuikkasi pelivälineen Rullin ohi maaliin.

Reilun tunnin kohdalla myös Andrew Robertson luuli iskeneensä Liverpoolille maalin Trent Alexander-Arnoldin keskityksestä, mutta isänniltä vietiin toinenkin osuma paitsioliputuksen takia.

Villarrealilla riittää petrattavaa toisessa osaottelussa, jos se mielii vielä nousta finaaliin. Sille kirjattiin avausosassa vain yksi maalintekoyritys, eikä sekään suuntautunut maalia kohti. Liverpool taas rakenteli peräti 20 maalintekoyritystä.

Toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina Estadio de la Cerámicalla.