Alavés kärsi tiistaina kitkerän ja kivuliaan tappion, kun se hävisi La Ligan elintärkeässä säilymiskamppailussa vieraissa Mallorcalle 1-2. Peli oli Alavésille jo 13. peräkkäinen voitoton vierasottelu. Näistä peleistä se on saanut vain kolme tasapelipistettä.

Mallorca teki molemmat maalinsa ensimmäisellä puoliajalla. Ensin onnistui Abdon Prats ja sitten juuri ennen taukovihellystä kosovolaishyökkääjä Vedat Muriqi. Toisella puoliajalla tullut kavennusmaali oli Mallorcan puolustajan Antonio Raillon oma maali, mutta tasoihin Alavés ei pystynyt enää nousemaan.

Pelin jälkeen puhutti tilanne, jossa Alavés juhli johtomaalia jo viidennellä minuutilla. Alavésin puolustaja Florian Lejeune onnistui maalinteossa, mutta maali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen, koska pallo oli osunut hänen käteensä ennen laukausta. Erotuomari César Soto Grado hylkäsi maalin VAR-tarkistuksen jälkeen.

Lejeune oli johtomaalin hylkäämisestä pelin jälkeen hyvin tuohtunut. Hän kertoi haastattelussa tuomarinkin sanoneen hänelle, että sääntöä pitäisi muuttaa.

– Meistä tuntuu pahalta. Tämä oli meille erittäin tärkeä peli, mutta palaamme kotiin ilman pisteitä. Pelasimme hyvän pelin ja teimme kaiken mahdollisen tasoittaaksemme, Lejeune kommentoi AS:n mukaan.

– Hylätty maaliniko? Käteni oli kiinni vartalossa. Pallo osui käteen, mutta sitä ennen polveeni. Tuomari sanoi minulle, että se on paska sääntö ja että se pitäisi muuttaa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Archivo VAR

@ArchivoVAR
📺 Soto Grado, a instancias del VAR, anuló el tanto del Alavés por mano.

Pese a que el VAR no mostró la mejor toma al colegiado, existe un toque muy leve en el brazo de Lejeune tras el impacto en la espalda de Valjent.

Acierto del VAR en una acción muy complicada de ver. ✅

Mallorca nousi voiton myötä kolme pistettä putoamisviivan yläpuolelle. Viisi kierrosta ennen sarjan päättymistä Alavés on kuusi pistettä putoamisviivan alla, ja aidossa vaarassa pudota sarjasta kuuden La Ligassa vietetyn kauden jälkeen. Kahdella viimeisellä sarjakierroksella Alavés kohtaa niin ikään säilymiskamppailua käyvät Levanten ja Cádizin.