Villarrealin päävalmentaja Unai Emery pääsi kuittailemaan joukkueensa epäilijöille, kun hänen suojattinsa pudottivat tiistaina Bayern Münchenin Mestarien liigan puolivälierävaiheessa.

Jo avausosan kohdalla puhuttiin sensaatiosta, kun Villarreal kaatoi Bayernin kotonaan 1-0 tuloksen jopa imarrellessa saksalaisjättiä.

Bayern oli suuri ennakkosuosikki myös jälkimmäisessä kohtaamisessa, ja se menikin johtoon 52. minuutilla Robert Lewandowskin osumalla. Villarreal toteutti kuitenkin yhden kauden suurimmista yllätyksistä, kun se nousi Samuel Chukwuezen viime hetken maalilla tasoihin ja eteni neljän parhaan joukkoon yhteismaalein 2-1.

Villarreal pelaa Mestarien liigan välierissä ensimmäistä kertaa sitten 2006. Se ponnistaa noin 50 000 asukkaan kaupungista, eikä sen palkintokaapissa komeile kultamitaleja samoissa määrin kuin muilla joukkueilla, jotka ovat yhä Mestarien liigassa mukana.

Emeryn mukaan Villarrealin tausta ja historiallinen menestys eivät kuitenkaan ole syitä puhua hänen joukkueensa saavutuksesta väheksyvästi. Bayern, ja edellisellä kierroksella Juventus, kaatui pelaamalla – ei tuurilla.

– Nauttikaamme välieristä. Me tiedämme, miksi me olemme tässä pisteessä. Emme siksi, kuinka mukavia me olemme tai siksi, että muut pääsevät sanomaan, kuinka kiva ja pieni kaupunki olemme, vaan siksi, että olemme tehneet töitä tämän eteen, kommentoi Emery Marcan mukaan.

– Nöyryys on sitä, että tunnistaa hyvät ja huonot hetket. Hyvinä hetkinä on pysyteltävä vakaana ja huonoina hetkinä on tunnustettava, että on tehnyt jotain väärin.

Villarreal kohtaa välierävaiheessa joko Benfican tai Liverpoolin, joka lähtee toiseen puolivälieräotteluun 3-1-johdossa. Kaavion toisella puolella Real Madrid odottaa välierävastustajaansa Manchester Cityn ja Atlético Madridin otteluparista, joka on 1-0-tilanteessa Cityn hyväksi.