Sevillan raudanluja luottotoppari Diego Carlos on saamassa Espanjan kansalaisuuden lähiaikoina. Puolustaja suoritti muutama viikko sitten kansalaisuuden saamiseksi vaadittavat yhteiskunnallista ja sosio-kulttuurista tuntemusta mittaavat kokeet. Kunhan tulokset tulevat, saa hän kaksoiskansalaisuuden nopeasti sen jälkeen.

Espanjan kansalaisuus helpottaa Diego Carlosin asemaa siksikin, että hän ei vie jatkossa enää ulkomaalaispelaajan paikkaa Sevillan kokoonpanosta. Newcastle tarjosi tammikuussa noin 35 miljoonan euron korvausta, mutta Sevilla ei ollut halukas häntä myymään. Diego Carlosista kiinnostuneita seuroja on paljonkin, mutta myös Sevillalle hän on todella tärkeä pelaaja. Jatkosopimuksen uskotaan olevan jo käytännössä valmis, joskaan ei vielä julkistettu.

29-vuotiaasta Diego Carlosista tuli viime kesänä olympiavoittaja, kun hän juhli mestaruutta synnyinmaansa Brasilian paidassa Tokiossa. Virallista A-maajoukkuedebyyttiään hän ei kuitenkaan ole vielä tehnyt, vaikka onkin ollut joukkueen mukana vaihtopenkillä. Aivan viime aikoina ei Titeltä ole tosin kutsua mukaan kuulunut.

Koska edustusjoukkue ei A-maajoukkuetasolla ole vielä lukittunut, voisi Diego Carlos teoriassa edustaa jatkossa myös Espanjaa. Ei kuitenkaan heti. Koska Diego Carlos on pelannut Brasilian alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa kauan sitten, voi hän vaihtaa Espanjan edustusasuun aikaisintaan viisi vuotta maahan muuttamisensa jälkeen. Tämä merkitsee kesää 2024, eli käytännössä seuraavia EM-kisoja.

Voi olla, ettei Luis Enrique koskaan saa tilaisuutta kutsua Diego Carlosia mukaan, sillä toppari haaveilee paikasta Brasilian MM-kisajoukkueeseen Qatariin ensi marraskuussa.

Sevilla hankki Diego Carlosin Nantesista 15 miljoonan euron siirtosummalla kesällä 2019.

Lähde: AS