La Ligan jumbosijalla oleva Deportivo Alavés on antanut potkut joukkueen päävalmentajana toimineelle José Luis Mendilibarille.

61-vuotias Mendilibar palkattiin Alavésin päävalmentajaksi joulukuussa, jolloin hän korvasi potkut saaneen Javi Callejan. Callejan alaisuudessa Alavés oli ajautunut putoamisviivan alapuolelle, ja Mendilibarin tehtävänä oli nostaa joukkue kuiville.

Mendilibar kuitenkin epäonnistui pahasti tehtävässään ja Alavés voitti hänen alaisuudessaan ainoastaan yhden ottelun 12:sta. Samalla joukkue valahti jumbosijalle ja piste-ero putoamisviivan paremmalle puolelle on kasvanut jo kuuteen, kun enää kahdeksan ottelukierrosta on pelaamatta.

– Deportivo Alavésin velvollisuus on tehdä kaikkensa sarjapaikkansa säilyttämiseksi. Tästä syystä teemme tämän aina yhtä vaikean päätöksen vakuuttuneina siitä, että sarjapaikan säilyttäminen on yhä mahdollista, seuran tiedotteessa perusteltiin potkupäätöstä.

Deportivo Alavés

@Alaves
ℹ️ José Luis Mendilibar deja de ser entrenador del Deportivo Alavés.

Gracias por tu trabajo, Mendi, y mucha suerte en el futuro.

#GoazenGlorioso 🦊