La Ligan sarjakärki Real Madrid ei päässyt helpolla vierasottelussa Celta Vigoa vastaan, mutta onnistui kuitenkin nappaamaan kaikki kolme sarjapistettä. Ottelun ratkaisu oli Madridin useissa rangaistuspotkuissa.

Ensimmäisen rankkarin ampui maaliin jo 19. minuutilla sarjan maalipörssiä täysin ylivoimaiseen tapaan johtava Karim Benzema. Pilkku tuomittiin Noliton rikkeestä.

Celta Vigo hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, ja etenkin Iago Aspas haki ahnaasti maalia. 40. minuutilla Thiago Galhardo sai pallon maaliinkin, mutta osuma hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona. Galhardo sai tilanteesta myös varoituksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kahdeksan minuuttia, teki Celta Vigo myös hyväksytyn tasoitusmaalin. Javi Galán syötti, ja Nolito viimeisteli.

64. minuutilla Real Madrid sai kuitenkin toisen rankkarin Jeison Murillon rikkeen jälkeen. Tällä kertaa Matias Dituro kuitenkin torjui Benzeman yrityksen. Se oli Diturolle jo kauden neljäs torjuttu rangaistuspotku. Diturosta tuli samalla ensimmäinen maalivahti, joka on torjunut Real Madridin paidassa pelanneen Benzeman laukoman rankkarin.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

OptaJose

@OptaJose
1 - Matías Dituro 🇦🇷 has become the first goalkeeper to save a penalty shot vs Karim Benzema as Real Madrid's player in all competitions. Intuition

#CeltaRealMadrid

OptaJose

@OptaJose
94,4% - @Benzema has scored 17 of his 18 penalties taken since 2017/18 season (94,4%), the highest tally for a player in the Top 5 European Leagues in this process (at least 12 penalties scored). Foolproof

#CeltaRealMadrid
#RM 💜🤍
#karimbenzema

Vain viisi minuuttia myöhemmin Benzema sai kuitenkin tilaisuuden paikata mokansa ja pääsi yrittämään rankkarimaalia vielä kolmannenkin kerran. Nyt ranskalainen onnistui ja sinetöi siten yhdestätoista metristä Real Madridin voittolukemiksi 2-1.

Karin Benzeman ilta – kaksi tehtyä rankkarimaalia ja yksi missattu pilkku – on La Ligan historiassa äärimmäisen harvinainen saldo. Samanlaisen ottelutilaston on saanut aikojen saatossa vain kolme muuta pelaajaa, ja edellisestä kerrastakin on aikaa yli 70 vuotta.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
CEL 1-2 RMA (69') - Jugadores que marcaron 2 penaltis y fallaron 1 en un mismo partido de La Liga:

Kellemann (Real Madrid) en 1935 vs. Espanyol
Escolá (Barcelona) en 1944 vs. Sabadell
Molowny (Real Madrid) en 1951 vs. Valencia
BENZEMA (Real Madrid) en 2022 vs. Celta

Squawka

@Squawka
And now he's beaten it. 😀

Squawka

@Squawka
Karim Benzema has equalled his LaLiga goals tally from last season in eight fewer games:

◉ 2020/21: 34 games, 23 goals
◉ 2021/22: 26 games, 23 goals

Now to beat it. 😀