Celta Vigolle tällä kaudella seitsemän maalia La Ligassa tehnyt Santi Mina, 26, astelee maanantaina oikeuden eteen Almeríassa. Minaa syytetään vuonna 2017 tapahtuneesta raiskauksesta. Oikeudenkäynnille on varattu aikaa neljä päivää maanantaista torstaihin.

Minaan kohdistuneet raiskausepäilyt nousivat ensi kerran esiin espanjalaismediassa joulukuussa 2019. Hän on kuitenkin jatkanut pelaamista kasvattajaseurassaan Celta Vigossa koko tämän ajan.

Syytettyjen penkillä on myös Minan ystävä ja vanha pelikaveri David Goldar, joka edustaa nykyisin Segundan Ibizaa. Goldarin osalta esitetään tosin raiskaussyytteiden hylkäämistä, sillä hänen katsotaan vain avustaneen raiskauksessa.

Väitetyn raiskauksen kerrotaan tapahtuneen Mojácarissa, Almeríassa 16. kesäkuuta, 2017, kello 4.30. Goldar oli vienyt naisen matkailuvaunuunsa, joka oli pysäköity paikallisen yökerhon läheisyyteen. Tutkintaraportin mukaan myös Mina meni matkailuvaunuun ”tyydyttääkseen seksuaalisia mielihalujaan, vaikka uhri ilmaisi, ettei ollut siihen halukas”.

Minan kerrotaan sanoneen naiselle ”pitävänsä tästä paljon”, ja ehdottaneen, että ”heidän pitäisi tehdä jotain”. Nainen kieltäytyi, ja Mina poistui ajoneuvosta. Hän kuitenkin palasi vaunuun vähän myöhemmin ja aloitti seksuaalisen kanssakäymisen ilman naisen suostumusta.

Raiskauksen uhriksi epäillyn naisen kerrotaan kärsivän kroonisesta jälkitraumaattisesta stressistä ja vakavasta ahdistuksesta ja masennuksesta, joka vaikuttaa syvästi hänen arkeensa.

Almerían yleinen syyttäjä vaatii Santi Minalle kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta raiskauksesta. Goldarille vaaditaan rangaistusta avunannosta.

Uhrin asianajajan mukaan Goldar ”olisi voinut estää tapahtuneen, muttei tehnyt missään vaiheessa yhtään mitään estääkseen raiskausta”. Niinpä asianomistajan asianajajien vaatimus on molemmille 9,5 vuoden vankeustuomio.

Tämän rikosnimikkeen tuomioissa tuomitut eivät voi Espanjan lakien mukaan suorittaa koko tuomiota ehdonalaisena, vaan mahdollisesta tuomiosta vähintään puolet tulee kärsiä ehdottomana rangaistuksena vankilassa.

Santi Mina on pelannut kymmenen kauden aikana jo 263 La Liga -ottelua, joista noin puolet Valenciassa ja puolet Celta Vigossa. Maaleja hän on tehnyt 63.

Lähde: Sport