Uruguayn A-maajoukkue selvitti tiensä marras-joulukuussa Qatarissa pelattavaan MM-lopputurnaukseen torstain ja perjantain välisenä yönä.

Uruguay voitti karsintojen toiseksi viimeisellä kierroksella Perun 1-0. Uruguay varmisti karsintalohkon nelossijan ja taistelee karsintojen päätöskierroksella kolmossijasta, vaikka sillä ei olekaan sen suurempaa merkitystä.

Uruguyan MM-karsintaurakka oli jo epäonnistumassa pahasti. Marraskuussa Uruguay oli karsintalohkossaan vasta kuudentena ja siten jäämässä ulos MM-kisoista. Ikoninen päävalmentaja El Maestro Tabárez sai potkut Uruguayn peräsimestä. Hän ehti valmentaa Uruguayta yli 15 vuoden ajan.

Sittemmin Uruguay voitti kolme peräkkäistä karsintaottelua ja selviytyi mukaan kisoihin.

La Liga -pelaajista Atléticon Luis Suárez ja Josema Giménez, Barcelonan Ronald Araújo, Real Madridin Fede Valverde, Getafen Mathías Olivera ja Alavésin Facundo Pellistri olivat Uruguayn avauskokoonpanossa. Penkiltä sisään vaihdettiin Valencian Maxi Gómez ja Getafen Damián Suárez.

Kyseessä on monille Uruguayn konkareille viimeinen arvoturnaus. Suárezin, Edinson Cavanin ja Diego Godínin on määrä lopettaa maajoukkueura MM-lopputurnaukseen.