Venäjä aloitti sodan Ukrainassa reilu kuukausi sitten. Sodan myötä tiettävästi noin 3,7 miljoonaa ukrainalaista on lähtenyt pakoon kotimaastaan.

Osasunan ehdottomiin luottopelaajiin kuuluva Rubén García matkustaa parhaillaan pakettiautonsa kanssa kohti Ukrainan ja Puolan rajaa. García matkustaa Varsovaan hakemaan ukrainalaispakolaisia Espanjaan. García järjesti tiettävästi noin viisi pakettiautoa mukaan matkalle ja hän ajaa yhtä niistä.

Radio Marca haastatteli Garcíaa, joka lähti hiljattain matkaan. Noin vuorokausi sitten García julkaisi sosiaalisessa mediassa päivityksen, jonka mukaan hän on Ranskassa. Matka jatkuu kohti Varsovaa, joka sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Ukrainan rajasta.

– Matkustamme kohti Varsovaa. Sinne on mennyt paljon pakolaisia. Olemme kasanneet viisi pakettiautoa mukaan matkalle. Reissussa on mukana 13 ihmistä, joihin lukeutuu sairaanhoitaja, tulkki ja kokeneita kuljettajia. Ykköstavoitteemme on tuoda Espanjaan mahdollisimman paljon lapsia ja heidän äitejään. Yksi heistä on seitsemännellä kuulla raskaana oleva nainen, jonka lapsi syntyy sitten Espanjassa.

– Osasuna on kaikin keinoin auttanut minua. Seura antoi meille muutaman pakettiauton, jotka ovat täynnä hyödyllisiä tarvikkeita. Päävalmentaja Jagoba Arrasate antoi minulle ylimääräisiä vapaapäiviä.

Porukan on määrä palata Espanjaan ennen kuin maajoukkuetauko päättyy ensi viikolla. García ajaa kumppaneineen yhteensä noin 5000 kilometriä.