Torstaina tulee kuluneeksi kuukausi siitä, kun Venäjä hyökkäsi voimalla naapurimaansa Ukrainan kimppuun ja on kylvänyt sen jälkeen armottoman kovilla ja moraalittomilla sotatoimillaan raakaa ja peruuttamatonta tuhoa ukrainalaisille. Sodan loppua ei valitettavasti ole vielä näköpiirissä, mutta esimerkiksi pääkaupunki Kiovan hallintaa Ukraina on toistaiseksi puolustanut menestyksekkäästi.

Ukrainan sota on ymmärrettävästi ollut päivittäin hyvin näkyvästi esillä uutisissa ympäri Euroopan. Real Betisin laitapuolustaja Hector Bellerínin se on saanut ihmettelemään, miksi tämä sota saa niin paljon huomiota muihin verrattuna. Bellerín tunnetaan aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana, ja kantaa hän päätti ottaa nytkin.

– On melko vaikeaa käsittää, miksi olemme kiinnostuneempia tästä sodasta kuin muista. En tiedä, johtuuko se siitä, että ukrainalaiset ovat enemmän kaltaisiamme vai siitä, että konflikti voi vaikuttaa meihin suoremmin sekä taloudellisesti että pakolaisten kautta, Bellerín sanoi La Media Inglesalle Marcan mukaan.

– Palestiinan sodasta on vaiettu täysin, eikä kukaan puhu siitä. Eikä liioin Jemenistä tai Irakista. Se, että Venäjä ei saa osallistua MM-kisoihin, on jotain, jota muut maat ovat kokeneet vuosien ajan.

Bellerín mielestä erilainen käsittely on myös rasistista.

– On rasistista sulkea silmänsä joiltain konflikteilta ja toimia nyt näin. Se kertoo siitä, että emme tunne myötätuntoa monissa muissa konflikteissa menetetyille ihmishengille, vaan priorisoimme heitä, jotka ovat meitä lähempänä.