Barcelona pelasi sunnuntaina kenties kauden parhaan ottelunsa, kun se voitti Bernabéulla Real Madridin peräti 4-0.

Barcelona oli ottelussa suorastaan ylivoimainen ja olisi voinut voittaa ottelun suuremmallakin erolla, mutta Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois oli mies paikallaan ja piti lukemat edes jokseenkin siedettävinä, vaikka antautui neljästi.

Barcelona haastatteli ottelun jälkeen entistä pelaajaansa Ronaldoa, joka pelasi upealla urallaan myös Real Madridissa. Ronaldo vakuuttui täysin Barcelonasta ja joukkueen päävalmentajasta Xavista.

– Seuraan espanjalaista jalkapalloa ja rakastan sitä. Barcelonalla oli vielä hetki sitten melkoinen kriisi, mutta Xavin alaisuudessa he ovat parantaneet paljon. Nyt näin katsomosta käsin loistavan, aggressiivisen, prässäävän ja suoraviivaisen joukkueen. He pelasivat juuri siten, miten Barcelonan pitääkin pelata. Näyttää lupaavalta, Ronaldo kehui.

– Jalkapallo ei ole niin yksinkertaista kuin ihmiset ajattelevat. Pukukopin ja pelaajien käsitteleminen ei ole helppoa ja se aiheuttaa ongelmia, joten niitä on käsiteltävä oikein. Ja Xavi näyttää tekevän hyvää työtä sen suhteen.

Ronaldo kehui myös Pierre-Emerick Aubameyangia. Aubameyang iski kaksi maalia Clásicossa.

– Pidän todella paljon siitä, miten hän liikkuu. Aubameyangilla on perinteisen kärjen vahvuudet, mutta hän kykenee myös juoksemaan tyhjiin tiloihin. Hän on huippuhyökkääjä ja loistava hankinta Barcelonalta.