Kauden 2021-2022 viimeinen El Clásico pelattiin sunnuntai-iltana Santiago Bernabéulla. La Ligaa selvällä erolla johtava Real Madrid oli ennakkosuosikki, mutta vahvaa nousua tekevän Barcelonankaan hyvä vire ei taatusti ollut jäänyt huomaamatta.

Kummankaan joukkueen avauskokoonpanossa ei suuria yllätyksiä ollut, mutta Real Madridille oli ehdottomasti takaisku, että ykköstykki Karim Benzema oli loukkaantuneena sivussa.

Benzemaa olisi varmasti kaivattu, sillä Real Madrid jäi tänään jalkoihin pahemman kerran.

@FCBarcelona_es
𝐀𝐋𝐈𝐍𝐄𝐀𝐂𝐈𝐎́𝐍 🔥

¡Vaaaaaamos, equipo! ⚔️

#ElClásico

Vielä aivan pelin alussa Real Madrid oli hetken aikaa niskan päällä. Seitsemännellä minuutilla Fede Valverde pääsi laukomaan terävästi, mutta Marc-André ter Stegen torjui kudin kulmapotkuksi. Paikka jäi Madridin avausjakson ja oikeastaan koko ottelun parhaaksi, ja ensimmäisen kymmenminuuttisen päätyttyä kuskin pukille istahti vierasjoukkue Barcelona.

Terävinä olivat etenkin Pierre-Emerick Aubameyang ja Ousmane Dembélé, jotka kokeilivat 12. minuutilla Thibaut Courtois’n torjuntataitoja pariin otteeseen. Etenkin Aubameyangin olisi pitänyt pystyä paikastaan tarkempaan ohjaukseen. Vain vähän aiemmin Aubameyang taklasi rajusti Toni Kroosia nilkoille, mutta onneksi Kroos selvisi loukkaantumatta, ja Aubameyangkin vähän kyseenalaisesti varoituksetta.

29. minuutilla kuparinen sitten rikkoutui. Dembélé eteni oikealla laidalla ja lähetti maalin edustalle hyvän keskityksen. Maalin edustalle hiipi ensimmäistä El Clásicoaan pelannut Aubameyang, joka pukkasi topparien välistä pallon verkkoon.

Ote oli jo selvästi Barcelonalla, mutta Aubameyangin maali oli vasta alkusoittoa. Ensin toisessa päässä Vinicius kalasteli erittäin häpeilemättömällä sukelluksella rankkaria, mutta kun tuomari ei tähän mennyt, tuuletteli Barcelona pian toisessa päädyssä. Pelattiin 38. minuuttia, kun Ronald Araújo puski kulmapotkusta taukojohdoksi 2-0. Kuten avausmaalissakin, seurasi David Alaba tätäkin maalia läheltä.

Real Madrid teki tauolla kaksi vaihtoa. Eduardo Camavinga tuli Toni Kroosin tilalle ja Mariano Dani Carvajalin tilalle. Kummempaa parannusta peliin vaihdot eivät kuitenkaan tuoneet, vaan Barcelona tarjosi shokkihoitoa jo heti toisen jakson alussa.

Toinen puoliaika oli vanhennut vain 20 sekuntia, kun Ferran Torres pääsi läpiajoon, josta hänen olisi ehdottomasti pitänyt tehdä maali. Torres kuitenkin sijoitti pallon ohi maalin.

Pitkään ei kuitenkaan tarvinnut jossitella ja harmitella, sillä 47. minuutilla Torres onnistui. Frenkie de Jong toi ylös nopeaa vastahyökkäystä, ja lopulta Aubameyang vapautti taidokkaasti Torresin tykittämään pallon ylänurkkaan.

Jo tämä 0-3-maali mykisti Santiago Bernabéun täysin, mutta lisää tuli. 52. minuutilla osat vaihtuivat, ja Torres syötti Aubameyangin tekopaikkaan, josta hän nosti pallon yli Thibaut Courtois’n maaliin. Maali hylättiin ensin paitsiona, mutta VAR-tarkistus korjasi tuomion, ja Barcelona juhli jo neljännen kerran.

Real Madrid oli käytännössä tässä vaiheessa jo lyöty. Sen eväät oli syöty, eikä aseeton kotijoukkue saanut mitään järin vaarallista aikaan. Barcelona olisi sen sijaan voinut tehdä vieläkin useamman maalin, mutta Aubameyang ja Dembélé hukkasivat vuorollaan erinomaiset maalipaikkansa. Loppuvihellyksen lähestyssä Barcakin nosti kuitenkin jo jalkaa kaasulta, ja niinpä taululle jäivät numerot 0-4 – erittäin tylyt lukemat toki nekin.

Pelin suurin sankari oli kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Clásico-debytantti Aubameyang, joka on nyt tehnyt seitsemän maalia seitsemässä ensimmäisessä La Liga -ottelussaan. Gabonilainen on todella ollut kullanarvoinen värväys Barcalta tammikuussa. Aubameyangista tuli vasta toinen kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt pelaaja debyytti-Clásicossaan. Ensimmäinen oli legendaarinen Alfredo Di Stéfano, joten Aubameyang pääsi komeaan seuraan.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - Aubameyang es el SEGUNDO jugador que marca dos goles y da una asistencia en su debut en los clásicos. El primero en lograrlo fue Alfredo Di Stéfano, el 25 de octubre de 1953.