Galatasaray isännöi Barcelonaa torstai-iltana Eurooppa-liigan neljännesvälierien toisessa osassa. Otteluparin avausosa päättyi viime viikon torstaina maalittomaan tasapeliin Camp Noulla.

Barcelonan päävalmentaja Xavi käväisi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa Istanbulissa. Xavilta kysyttiin, miten valmentajan työ on muuttunut vuosien saatossa.

– Muun muassa Louis van Gaalin tapauksessa voin sanoa, että häntä arvostetaan liian vähän Barcelonan seurayhteisössä. Hän teki täällä loistavaa työtä. Olen yrittänyt ottaa häneltä monia asioita itselleni. Hän teki todella paljon töitä, oli käytännössä pakkomielteinen ja samalla hyvä esimerkki modernista valmentajasta. Nykyään me valmentajat tukeudumme todella paljon teknologiaan.

Otteluparin avausosan maaliton tasapeli ei tyydytä Barcelonaa. Xavi totesi jo ennen avausosaa, että siitä on saatava hyvä tulos, jotta Turkkiin voisi lähteä astetta rauhallisemmin mielin. Nyt niin ei käynyt.

– Pidän tästä tilanteesta. Tykkään kilpailla. Olen voittaja. Avausosan tulos ei ollut ideaali. Olemme samassa tilanteessa kuin Napoli-otteluparissa avausosan jälkeen ja silloin pelasimme todella hyvän toisen ottelun. Europelit ovat tällaisia. Et saa mitään ilmaiseksi.

Galatasarayn ja Barcelonan välinen ottelu käynnistyy torstaina klo 19.45.