Atlético Madrid eteni tiistai-iltana Mestarien liigan puolivälieriin, kun se haki 1-0-vierasvoiton Old Traffordilta Manchester Unitedista. Man Unitedin manageri Ralf Rangnick syytti ottelun jälkeen tuomareita, jotka tekivät pelin Atléticolle ”helpoksi”.

Atlético oli tilastojen valossa pienoisesti ottavana osapuolena, mutta tärkeimmässä tilastossa se vei pelin, maaleissa. Atléticon ainokaisesta vastasi Renan Lodi komealla puskullaan ensimmäisellä puoliajalla.

Man United hallitsi varsinkin ensimmäistä puoliaikaa, mutta erityisen vaarallisia tekopaikkoja sillä oli oikeastaan vain yksi. Ruotsalaislaituri Anthony Elanga pääsi lähietäisyydeltä hyvään tekopaikkaan, mutta Jan Oblak torjui hieman onnekkaastikin päällään Elangan yrityksen.

Atléticon maalia edelsi tilanne toisessa päässä, jossa Elanga kaatui maahan, mutta tilanteessa oli hyvin pieni kontakti. Hetkeä myöhemmin pallo oli Unitedin maalissa, ja se sai koko Unitedin pelaajiston hermostumaan. Myös Rangnick oli näreissään ottelun jälkeen.

– Se maali ja sitä edeltävä tilanne, uskon, että siinä oli rike Elangaa kohtaan. Tuomari ja linjatuomari eivät nähneet sitä niin. Pelin ei olisi pitänyt olla tauolle mentäessä 0-1, olimme parempi joukkue ensimmäisellä puoliajalla, Rangnick sanoi.

Toisella puoliajalla Simeonen Atlético teki pelistä todella vaikean Unitedille johtaessaan peliä. Se kuului myös Rangnickin katkerissa kommenteissa.

– En tiedä oliko pallo toisella puoliajalla pelissä yli kahta minuuttia ilman, että tuli katkoja. Milloin kukakin oli maassa makaamassa. Siinä oli erikoisia tuomariratkaisuja, en sano, että välttämättä ratkaisevia, paitsi ehkä se, mistä tuli maali.

– Hän (erotuomari Slavko Vinčić) teki pelistä helpon Atléticolle, kun he saivat pelata aikaa tempuillaan, eikä se varsinaisesti ainakaan helpottanut meitä. Niin he ovat pelanneet viimeiset kymmenen vuotta, he aina pelaavat noin. En ollut yllättynyt, Rangnick kritisoi.