26-vuotias ranskalaishyökkääjä jäi syksyn aikana pienelle peliajalle Manchester Unitedissa ja siirtyi tammikuussa lainasopimuksella Sevillaan. La Ligassa toisena olevan Sevillan riveissä peli-ilo on jälleen löytynyt, ja Martial teki Eurooppa-liigassa yhden joukkueensa kolmesta maalistakin Dinamo Zagrebia vastaan.

Lihasvamma piti Martialin sivussa kolmesta ottelusta, mutta nyt hän on kunnossa, kun Sevilla ajaa torstaina takaa West Hamin 1-0-johtoa Eurooppa-liigan neljännesvälierien avausosan jälkeen.

– Olen voinut viime päivinä paljon paremmin. Olen jo unohtanut vaivat, ja olen valmis pelaamaan alusta lähtien, jos (valmentaja Julen) Lopetegui niin haluaa, Martial sanoi AS:n haastattelussa.

Martial sanoo viihtyvänsä Sevillassa erinomaisesti, sillä Unitedin vaihtopenkillä ja katsomossa motivaatio alkoi kadota.

– Kaupunki on mahtava, ja meillä on hyvä joukkue. Saan myös pelata, joten olen onnellinen. Viimeisten sadepäivien aikana Sevilla on näyttänyt Manchesterilta, mutta kun saavuin, kaikki päivät olivat aurinkoisia. Kun herää auringonpaisteeseen, on onnellinen.

– Pyysin Unitedilta siirtoa, koska halusin pelata. Sanoin (valmentaja) Ralf Rangnickille hänen tullessaan, että halusin lähteä seurasta. Hän sanoi minulle, että saisin pelata, jos jatkaisin seurassa ja treenaisin samalla tavalla. Minun piti kuitenkin löytää uusi ilmapiiri ja uusi seura.

– Vaikka minulla onkin edelleen sopimus Unitedin kanssa, en tiedä, mitä kauden päätteeksi tapahtuu. Täällä olen vain lainalla kauden loppuun asti.

Sevillaan siirtymisestä Martialin vakuuttivat keskustelut valmentaja Lopeteguin ja urheilujohtaja Monchin kanssa.

– Minulla oli paljon vaihtoehtoja, mutta keskusteltuani heidän kanssaan tämä oli minulle paras. He saivat minut tuntemaan itseni tärkeäksi. Halusin pelata ja nauttia taas jalkapalloilusta. Hukkasin Manchesterissa aikaani ilman sitä, ja tarvitsin tätä muutosta, Martial totesi.

Torstainen vastustaja West Ham on Martialin ”lempivastustaja”, sillä hän on tehnyt Hammersia vastaan seitsemän maalia, enemmän kuin mitään muuta joukkuetta vastaan.

– West Ham on aina sopinut minulle, vaikken tiennytkään tarkkaa maalimäärää. En silti välitä siitä, mitä minusta sanotaan. Haluan vain tehdä maalin siellä, jotta Sevilla voittaa ja pääsemme jatkoon.

Ottelu West Ham-Sevilla alkaa torstaina kello 22 ja sitä voi seurata Viaplaysta ja V Sportin kanavilta.