Barcelona raivasi historiansa ensimmäisessä Eurooppa-liigan otteluparissa Napolin jopa melko vaivattomasti pois tieltään. Neljännesvälierässä vastaan tuli huomattavasti heppoisampi vastus, vaisua kautta pelaava turkkilainen Galatasaray. Sen kanssa Barcalla oli kuitenkin huomattavia vaikeuksia, ja Camp Noulla pelatusta avausosasta oli tuloksena vain maaliton 0-0-tasapeli (lue lisää).

Barcelona jäi nyt ensimmäisen kerran yli kolmeen kuukauteen ilman maalia. Edellisen kerran se jäi nollille 93 päivää ja 16 ottelua sitten. Tuolloin Barcelonan taival Mestarien liigassa katkesi lopullisesti, kun Bayern München oli 8. joulukuuta Allianz Arenalla parempi maalein 3-0.

Xavi lupasi tuolloin, että ”tästä alkaa uusi etappi”. Niin kävikin, sillä seuranneissa 16 ottelussa Barca teki peräti 42 maalia, keskimäärin 2,6 per peli. Tuo jakso kuitenkin tyssäsi torstaihin.

Barcelona laukoi pelissä kaikkiaan 15 kertaa, mutta kudeista vain neljä suuntautui maalia kohti. Memphis Depay laukoi kahdesti, Frenkie de Jong kerran alueen ulkopuolelta ja Sergio Busquets puski kerran kohti maalia. Kaikista neljästä yrityksestä piti erinomaisesti huolen 23-vuotias maalivahti Iñaki Peña, joka pelaa Galatasarayssa lainalla Barcelonasta.

Päävalmentaja Xavi ei ollut omiensa peliesitykseen alkuunkaan tyytyväinen.

– Emme pelanneet erinomaista ottelua, mutta teimme tarpeeksi ainakin voittaaksemme, Xavi kommentoi Sportin mukaan.

– Menen kotiin huonoin fiiliksin, sillä tämä ei ollut hyvä tulos kotipelistä, jota hallitsimme niin selvästi. Olimme liikkeellä raskaammalla jalalla kuin muissa peleissä, etenkin avausjaksolla. Toisella jaksolla rakensimme paremmin peliä, mutta asetelmat tasoittuvat, kun intensiteetti on matalampi. Sanoin niin pelaajille tauolla.

– Meidän olisi pitänyt hyökätä paremmin ja olla terävämpiä viimeisessä syötössä. Emme ymmärtäneet, mitä hyökkäyksessä tarvittiin. Galatasaray myös puolusti erittäin hyvin. Se yllätti meidät, sillä he ovat päästäneet tällä kaudella paljon maaleja.

Tammikuussa Galatasarayhin siirtyneelle Iñaki Peñalle ottelu oli erinomainen näyttöpaikka, jonka hän myös hyvin käytti.

– Iñaki oli ilmiömäinen ja torjui kolme selvää maalipaikkaa, Xavi kehui.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi torstaina Istanbulissa.