La Ligan viikonloppu päättyi huipputärkeään kamppailuun, kun paikasta neljän parhaan joukossa taistelevat Real Betis ja Atlético Madrid kohtasivat Sevillassa. Ottelusta tuli erittäin vauhdikas ja tapahtumarikas.

Avausmaalia ei tarvinnut odottaa kuin puolitoista minuuttia. Betis toivoi ensin vapaapotkua omassa hyökkäyspäässään, mutta kun sitä ei tullut, iski Atlético. Ángel Correa syötti päätyrajan tuntumasta keskelle João Félixille, jolla oli jopa helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

35. minuutilla Atléticon olisi pitänyt muuttaa numeroiksi 2-0, kun se pääsi jopa 3-1-ylivoimahyökkäykseen. Yannick Ferreiran syöttö oli kuitenkin huono, ja Youssouf Sabaly pääsi väliin.

Avausjakson lopulla painoi päälle Betis. Muutaman paikan se ehti hassatakin, mutta lisäajan viidennellä minuutilla kotijoukkue onnistui. Sabaly katkaisi Hector Herran syöttöyrityksen, pallo kimmahti vaihdossa aloittaneelle Cristian Tellolle, ja tämä laukoi yhdellä kosketuksella 20 metristä upeasti etunurkkaan.

Lisäaikaa pelattiin runsaasti, koska ensimmäisellä puoliajalla tehtiin jopa kolme vaihtoa loukkaantumisten vuoksi. Betisiltä loukkasi takareittään Andrés Guardado, joka teki tilaa Tellolle. Atléticolta penkille tulivat puolestaan Correa ja Sime Vrsaljko.

Real Betis hallitsi tänään palloa, mutta Atlético oli tehokas. Kun Jan Oblak teki ensin tyhjiksi Tellon ja Joaquínin maalintekoyritykset, tuli Atléticon etsikkoaika. Ensin Felipe puski tolppaan ja sitten Claudio Bravo torjui José Maria Giménezin puskun. Tunnin kohdalla tuli lopulta 2-1-johtomaali hyvin samanlaisesta tilanteesta kuin avausmaalikin. Vastahyökkäys soljui oikealta, Marcos Llorente tarjosi tarkan poikittaissyötön ja João Félix ehti liukumaan sisään illan toisen maalinsa.

OptaJose

@OptaJose
5 - Joao Félix 🔴⚪️ has scored 2+ goals in a single game for @atletienglish for the fifth time (4 in @LaLigaEN & 1 in #UCL ). The last time he did so was in November 2020 against Cádiz in the top flight. Hyped.

80. minuutilla 100. La Liga -otteluaan pelannut Thomas Lemar sinetöi voittonumeroiksi 3-1. Syötön tarjoili pallon oikealla laidalla riistänyt Antoine Griezmann. Atléticon kaikki kolme maalia syntyivät nopeista vastahyökkäyksistä, joten sen tuttu syömäase oli tänään huippuunsa viritetty. 11 sarjakierroksen ajan sijalla kolme roikkunut Real Betis putosi tänään kaksi sijaa sarjataulukossa sijalle viisi. Atlético ohitti sen nousten neljänneksi.