Xavi saapui Barcelonan päävalmentajaksi marraskuussa.

Monet olettivat Riqui Puigin peliajan nousevan Xavin saapumisen myötä, mutta niin ei ole käynyt – oikeastaan päinvastoin. Xavin alaisuudessa Puig on pelannut La Ligassa vain noin 170 minuuttia, eli alle kaksi kokonaista ottelua.

Puig pääsi edellisen kerran kentälle La Ligassa vuodenvaihteessa. Sen jälkeen hän on istunut kuusi peräkkäistä ottelua penkillä, eikä mikään viittaa siihen, että 22-vuotiaan keskikenttäpelaajan tilanne muuttuisi.

Puig on kokenut saman kohtalon Xavin lisäksi myös Ronald Koemanin ja Ernesto Valverden alaisuudessa. Vain Quique Setién antoi hänelle kohtalaisesti minuutteja. Huomionarvoista on ollut se, että Koeman päästi Puigin huomattavasti useammin kentälle La Ligassa kuin Xavi.

Sportin mukaan Xavi on hyvin tyytyväinen siihen, miten Puig harjoittelee. Xavi on kertonut Puigille, ettei hänen kannata luovuttaa, vaan jatkaa samalla tavalla harjoittelemista. Xavi on lisäksi kehunut Puigin asennetta vaikeasta tilanteesta huolimatta. Osapuolet tiedostavat, miten suuri kilpailutilanne keskikentällä on. Nicon ja Gavin kaltaiset nuorukaiset ovat ohittaneet Puigin täysin nokkimisjärjestyksessä.

Koeman yritti lähettää Puigin muutaman kerran lainalle, mutta pelaaja ei suostunut poistumaan Barcelonasta.