Sami Khedira edusti Real Madridia vuodet 2010-15.

Khedira pelasi Real Madridissa yli 160 ottelua ja oli voittamassa La Ligan, Mestarien liigan ja Copan mestaruuksia.

Saksalaiskeskikenttäpelaaja kuului José Mourinhon avainpelaajiin. Mourinho halusi hänet Real Madridiin saavuttuaan seuraan kesällä 2010. Khedira pelasi samana kesänä uransa ensimmäistä MM-lopputurnausta.

Uransa lopettanut Khedira käväisi ESPN:n haastattelussa. Khediralta tiedusteltiin, uskoiko hän saavansa jonain päivänä soiton Mourinholta.

– En todellakaan uskonut sitä. Olin todella nuori. Mutta myöhemmin sain puhelun Josélta ja hän sanoi minun olevan uskomaton pelaaja. Hän kertoi haluavansa minut Real Madridiin. Agenttini lensi myöhemmin Madridiin. Keskustelin Mourinhon kanssa vain muutaman minuutin. Hän kysyi, mitkä odotusarvoni ovat. Sanoin haluavani voittaa. Hän sanoi sen olevan hyvä juttu ja odottavansa minua muutamaa viikkoa myöhemmin Los Angelesissa. Niin kaikki tapahtui.

– Real Madridiin siirtyminen oli yksi elämäni parhaista kokemuksista. Sain tutustua Joséen ja työskenteleminen hänen kanssaan oli upeaa. Hän avasi minulle ovet jalkapallon korkeimmalle tasolle. Muistan vieläkin ensimmäiset harjoitukset Mourinhon alaisuudessa. Hän sanoi meidän otteluiden kestävän 90 minuuttia, joten treenitkin kestivät 90 minuuttia. Harjoittelimme pelkästään pallon kanssa.

– Ajattelin kaiken olevan helppoa, sillä Saksassa olemme tottuneet pelkästään juoksemaan. Olin kuitenkin kuin kuollut ensimmäisten harjoitusten jälkeen. Intensiteetti oli suuri. Pelasimme 10v10- ja 6v6 -pelejä. Ei meillä ollut mitään taukoja, vaikka pallo olisi mennyt pois pelistä. Olin niin väsynyt, mutta toisaalta onnellinen, koska harjoittelimme koko ajan pallon kanssa.

Mourinho on saanut uransa aikana paljon kiitosta läheisistä väleistä pelaajiinsa. Pienet teot auttavat.

– Treenien jälkeen Mourinho lähetti minulle bussissa tekstiviestin. Näin hänen katsovan minua ja hymyilevän. Viestissä luki, että olen uskomaton pelaaja ja olisin seuraavassa ottelussa avauskokoonpanossa. Hän antoi minulle paljon itseluottamusta. Ihoni menee edelleen kananlihalle ajatellessani sitä.