La Liga julkaisi keskiviikkona seitsemän pelaajan ehdokaslistan sarjan helmikuun kuukauden pelaajaksi. Ehdolle pääsivät Barcelonan Pierre-Emerick Aubameyang, Real Betisin Nabil Fekir, Villarrealin Pau Torres, Real Madridin Thibaut Courtois, Mallorcan Vedat Muriqi, Elchen Pere Milla ja Athletic Bilbaon Dani Vivian.

Vaan ei Getafen Enes Ünal.

24-vuotias turkkilaiskärki on tehnyt vuoden 2022 sarjaotteluissa jo kahdeksan maalia. TOP 5 -liigojen pelaajista vain Bayern Münchenin supertähti Robert Lewandowski on ollut häntä tehokkaampi.

Ünalin kahdeksasta maalista kuusi syntyi helmikuun neljässä ottelussa. Cádizia vastaan hän jäi maaleitta, mutta sekä Levantea, Atlético Madridia ja Alavésia vastaan Ünal teki kaksi maalia. Maaleistaan kaksi Ünal teki päällä, kaksi jalalalla pelitilanteista ja kaksi rangaistuspotkusta. Getafe heilutti verkkoa näissä neljässä pelissä yhteensä yhdeksän kertaa, ja maaleista kaksi kolmasosaaa meni siis Ünalin nimiin. Pisteitä neljästä pelistä kertyi viisi.

Ünalin maalitahti on ollut niin huima, että hän nousi nopeasti La Ligan maalitilastossa jaetulle toiselle sijalle. Edellä on ainoastaan 19 maalia tehnyt Karim Benzema. Ünalilla, Viniciuksella ja Raúl de Tomasilla maaleja on 13.

Näitä tilastoja vasten olisi hyvin voinut olettaa, että Enes Ünal ansaitsisi vähintäänkin ehdokkuuden kuukauden pelaajaksi. Ei siis ihme, että Getafe jätti valinnoista Twitterissä La Ligalle hienovaraisen huomautuksen.

Getafe C.F.

@GetafeCF
🤔🇹🇷

⚽⚽⚽⚽⚽⚽

LALIGA

@LaLiga
✨ @Auba
✨ @NabilFekir
✨ @pauttorres
✨ @thibautcourtois
✨ @MuriqiVedat
✨ @PereMilla7
✨ @danivivian5

🏆📲 ¡Elige al 𝐉𝐮𝐠𝐚𝐝𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐥 𝐦𝐞𝐬 𝐝𝐞 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐞𝐫𝐨 en #LaLigaSantander!

#POTM #MVP