Real Madridin kakkosvahti Andriy Lunin ei ole tänään joukkueensa kokoonpanossa paikallisottelussa Rayo Vallecanoa vastaan. Syy on hyvin ymmärrettävä: naapurimaa Venäjä on hyökännyt aggressiivisesti 23-vuotiaan Lunin kotimaata Ukrainaa vastaan.

Lunin ei silti jää suinkaan toimettomaksi, vaan hyödyntää huippu-urheilijan näkyvyyttään. Hän on järjestänyt Madridissa avustuskeräyksen Ukrainan sodan uhreille.

Lunin julkaisi Instagram-stooreissaan viestin, jossa hän pyysi madridilaisia tuomaan lauantaina kello 11:n ja kello 17:n välillä tarvikkeita, joita voidaan viedä Ukrainaan apua tarvitseville. Tavaroita myydettiin tuomaan Ucramarketiin, eli kauppaan, joka myy ensisijaisesti ukrainalaisia tuotteita.

Erityisesti Lunin toivoi tuotavan paikalle ruokasäilyketölkkejä, pumpulia, sidetarpeita, lääkkeitä ja puhdistusaineita sekä vaatteista lämpimiä sukkia.

Juttu jatkuu alla olevan kuvan jälkeen.

Kuva: AS.

Jo aiemmin Real Madridin valmentaja Carlo Ancelotti oli painottanut koko seuran tukevan Luninia.

– Olen puhunut Luninin kanssa osoittaakseni hänelle tukemme. Tiedämme erittäin hyvin, että tämä on hänelle todella vaikeaa aikaa. Sota on kauheaa. Ainoa, mitä minä, puheenjohtaja, pelikaverit ja koko seura voimme tehdä, on olla hänen lähellään ja osoittaa hänelle tukemme, Ancelotti sanoi lehdistötilaisuudessa pelin alla.

Real Madridin avauskokoono ja vaihtopelaajat päivän otteluun näkyvät alla.