Venäjä aloitti torstaiaamuna sodan Ukrainaa vastaan.

Sportingia seuratasolla edustava Vasyl Kravets käväisi myöhään torstai-iltana Copen haastateltavana. Ukrainalaispuolustaja osallistui joukkueharjoituksiin torstaina, mutta jalkapalloon keskittyminen oli luonnollisesti hankalaa.

– En tiedä, mitä perheeni voi tehdä siellä. He istuvat kotona, eivätkä voi mennä ulos mahdollisten pommitusten vuoksi. En kyennyt keskittymään harjoituksissa jalkapalloon. Harjoitusten ajan odotin mielessäni vain soittoa mahdollisista huonoista uutisista.

Kravets on valmis lähtemään auttamaan maataan, vaikka myönsikin, ettei tiedä sodankäynnistä mitään.

– En osaa ampua, enkä ladata asetta. Olen pelkkä jalkapalloilija, enkä ole tärkeä apu sotaa varten, mutta jos maani tarvitsee minua, lähden puolustamaan sitä. Isäni, veljeni, setäni ja kaikki ystäväni ovat puolustamassa maatamme. Toivottavasti sota päättyisi heti huomenna. Mielestäni Euroopan ja Yhdysvaltojen on pysäytettävä tämä sota asettamalla taloudellisia pakotteita Venäjälle.

– Aiomme puolustaa maatamme. Emme voi luovuttaa. Jos venäläiset haluavat tulla maahamme, tulkoot. Monet venäläiset kuolevat, mutta he ovat hyökkääjiä. Me vain puolustamme itseämme.

Kravets on edustanut Espanjassa myös Lugoa ja Leganésia.