Barcelona eteni torstai-iltana Eurooppa-liigan neljännesvälieriin voitettuaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Napolin yhteismaalein 5-3.

Avausosa Camp Noulla päättyi viikko sitten 1-1 -tasapeliin ja Barcelona voitti Napolissa pelatun toisen osan mallikkaasti 4-2.

Toinen osa seurasi pelillisesti pitkälti samanlaista kaavaa kuin ensimmäinenkin. Avausosassa Barcelona oli pelillisesti Napolin niskan päällä ja olisi voinut voittaa ottelun usealla maalilla, vaikka lopulta kamppailu päättyi tasapeliin. Toisessa osassa Barcelona oli selvästi Napolia parempi.

Barcelona siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Pierre-Emerick Aubameyang lähetti syötöllään Adama Traorén täyteen juoksuun. Adama siirsi boksin edustalla Jordi Alban nokikkain Napoli-vahti Alex Meret’n kanssa ja Alba iski pallon varmasti alakulmaan. 0-1.

Vain viittä minuuttia myöhemmin Barcelona iski jo toistamiseen. Frenkie de Jong pääsi liikkumaan vapaasti Napolin boksin edustalla ja laukoi pallon upeasti takakulmaan ohi voimattoman Meret’n.

Napoli nousi peliin mukaan 23. minuutilla. Marc-André ter Stegen kaatoi Victor Osimhenin boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Lorenzo Insigne ampui pallon voimalla ohi ter Stegenin. 1-2.

Vielä juuri ennen taukoa Barcelona pisti ottelun pakettiin. Alba lähetti boksin reunalta keskityksen kohti etualuetta, mutta se kimposi Napolin puolustuksen kautta Gerard Piquélle. Piqué harhautti Napolin Fabián Ruizin ja laukoi pallon takakulmaan. 1-3.

Toisella jaksolla Napoli haki aktiivisesti kavennusmaalia siinä kuitenkaan onnistumatta. Ottelun viimeinen täysosuma nähtiin tunnin kohdalla. Adama sai pallon laidallaan ja syötti sen boksiin juosseelle Aubameyangille, joka viimeisteli pallon upeasti ensimmäisellä kosketuksella ylänurkkaan.

Matteo Politano viimeisteli Napolin toisen maalin muutama minuuttia ennen loppua, mutta se jäi vain muodolliseksi täysosumaksi, eikä auttanut Napolia sen suuremmin.

Barcelonan lisäksi Sevilla ja Betis nappasivat jatkopaikan. Sevilla hävisi vieraskentällä Dinamo Zagrebille 1-0, mutta eteni jatkoon yhteismaalein 3-2. Betis pudotti samoin lukemin Zenitin. Zenit sai pallon maaliin lisäajalla, joka olisi vienyt ottelun jatkoajalle, mutta lopulta VAR hylkäsi osuman.

Real Sociedadin eurotaival tuli sen sijaan päätökseensä. Baskit hävisivät RB Leipzigille yhteismaalein 3-5.