Ramón Planes jätti Barcelonan seurajohdon marraskuussa.

Planes työskenteli seuran teknisenä johtajana. Planesin ja Barcelonan päävalmentajaksi marraskuussa saapuneen Xavin välit eivät tiettävästi olleet parhaasta päästä. Planes päätti siten jättää tehtävänsä vedoten henkilökohtaisiin syihin.

Planes tunnetaan etenkin siitä, miten hän oli värväämässä Pedriä Las Palmasista Barcelonaan. Pedri on todennäköisesti Planesin suurin yksittäinen onnistuminen.

Radio Marca haastatteli Planesia. Planesilta tiedusteltiin, vastustiko joku seurajohdon jäsen Pedrin hankintaa.

– Niin ei tapahtunut. Kukaan ei yrittänyt estää sitä siirtoa tapahtumasta. Minulla on vieläkin ne viestit tallessa ja muistan tarkasti sen päivän, kun hän allekirjoitti sopimuksen Barcelonan kanssa. Toki silloin jotkut seuran jäsenet eivät ymmärtäneet, miksi käytämme niin paljon rahaa noin nuoreen pelaajaan, Planes muistutti viitaten alkuperäiseen viiden miljoonan euron siirtosummaan.

– Hankimme hänet yhdessä työryhmäni kanssa. Hankimme nuoren pelaajan, joka oli vasta hiljattain tehnyt debyyttinsä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kaikki tapahtui todella nopeasti ja pitää paikkansa, että siirrossa oli omat riskinsä pelaajan iän ja siirtosumman vuoksi. Silti näimme heti alusta lähtien, että Pedri sopii Barcelonan DNA:han.

Planesin mukaan Barcelona maksaa Pedristä maksimissaan vajaat 20 miljoonaa euroa.

– En tykkää kertoa tarkkoja lukuja, mutta sen pohjalta, mitä itse tiedän, voin sanoa, ettei siirtosumma nouse 20 miljoonaan euroon, vaikka kaikki sopimuspykälät täyttyisivät.