Eurooppa-liigan pudotuspelejä ”Mestarien liigan joukkuein”. Se oli lyhykäisyydessään ottelun teema, kun Barcelona ja Napoli – kenties koko kilpailun kaksi nimekkäintä ja maineikkainta mukana olevaa seuraa – kohtasivat ensimmäisessä osattelussa Camp Noulla.

Ensimmäinen maalipaikka ottelussa aukesi viidennellä minuutilla nuorelle Pedrille. Laukaus karkasi kuitenkin hyvästä paikasta yli maalin. Jakson puolivälin lähestyessä Victor Osimhen sai puolestaan Piotr Zielinskiltä hyvän syötön tekopaikkaan, mutta Marc-André ter Stegen onnistui torjumaan Napolin nigerialaishyökkääjän laukauksen.

Vain hetkeä myöhemmin Adama Traoré oli päästä maalipaikkaan, mutta huonon ensimmäisen kosketuksen jälkeen pallo karkasti Barca-hyökkääjältä vähän kauemmas. Tilanne liputettiin lisäksi myös paitsioksi.

Barcelonan vyörytys jatkui, ja seuraavan paikan sai Ferran Torres. Torresillakaan ei silti ollut sihti kohdallaan. Ja kun itse ei tee, niin kaveri usein tekee.

29. minuutilla Elif Elmas hassutteli oikealla laidalla Jordi Alban ulos, ja syötti takaviistoon Zielinskille. Ter Stegen torjui matalan vedon, mutta puolalainen seurasi hyvin tilanteen loppuun, ja muutti paluupallosta numeroiksi 0-1. Tilanne tarkistettiin vielä VAR:lta, mutta mitään erityisen epäselvää tilanteessa ei ollut.

Tauolle mentiin Napolin 1-0-johdossa. Barcelona voitti avausjakson laukaukset 8-3, mutta Napolin kaikki laukaukset menivät maalia kohti, kun Napolin maalilla torjunut Alex Meret sai torjuttavakseen vain yhden kudin.

Tasoihin Barcelona nousi 58. minuutilla. Erotuomari myönsi Barcelonalle rangaistuspotkun VAR-tarkistuksen jälkeen. Videolta näkyi, kuinka Adama Traorén keskitys osui rangaistusalueella brassipuolustaja Juan Jesúsin sormenpäihin. Pallon taakse asettui Ferran Torres, joka sijoitti laukauksensa varmasti alakulmaan.

Ensimmäistä europeliään Barcelonan paidassa pelannut Torres viimeisteli rankkarinsa jäätävällä varmuudella, kun ottaa huomioon, että rankkari oli koko hänen ammattilaisuransa ensimmäinen, seura- ja maajoukkue mukaan lukien (rankkarikisat eivät mukana laskuissa). Torres pääsi vihdoin 146. ottelussaan rankkaria ampumaan.

OptaJose

@OptaJose
50ª - @FerranTorres20 🇪🇸 se ha convertido en el 50º jugador del @FCBarcelona_es en marcar en su partido debut en competición europea (excluyendo previas), y lo ha hecho anotando su primer penalti en 146 encuentros como profesional. Responsabilidad

#FCBarcelona ❤💙
#UEL

65. minuutilla Barcelona haki kentälle uutta energiaa triplavaihdolla. Kentälle juoksivat Gavi, Sergio Busquets ja Ousmane Dembélé. Viimeksimainittu hölkkäsi kentälle raivokkaan vihellyskonsertin seurauksena, ja samat vihellykset seurasivat Dembéléä aina, kun hän koski palloon. Barcan kannattajat eivät ole antaneet anteeksi sitä, kuinka Dembélé kieltäytyi talven aikana paitsi jatkosopimuksesta niin myös siirrosta. Ranskalaisen keväästä ei tule helppo, jos Camp Noun yleisö jaksaa vislata hänelle aina miehen ollessa pallossa.

90. peliminuutin jo lähestyessä alkoi Dembélélle viheltely jo laantua, sillä hän järjesteli minuutin sisällä Barcelonalle kaksi hyvää maalipaikkaa. Ferran Torres ja kumppanit eivät kuitenkaan onnistuneet maalinteossa. Hieman myöhemmin Barcelonan super-sub Luuk de Jong yritti akrobaattista saksipotkua, joka suuntautui kuitenkin useamman metrin maalin ohi.

Lisäajalla tapahtumia riitti. Dries Mertens sai kohtalaisen maalipaikan, mutta veto suuntautui suoraan Ter Stegenin syliin. Ferran Torres laukaisi puolestaan jo ainakin kolmannen kerran pallon hyvästä paikasta yli maalin.

Lisäaikaa pelattiin kaikkiaan jopa yhdeksän minuuttia, sillä loukkaantumisia oli sen verran paljon. Napolilla oli kentällä lopussa vain yhdeksän kenttäpelaajaa Fabian Ruízin saatua tällin päähänsä.

Toinen jakso oli alusta loppuun Barcelonan selvää hallintaa, ja Napoli vaikutti melko tyytyväiseltä tasapeliin. Vierasjoukkue laukoi toisella puoliajalla vain kerran (Mertensin heppoinen kuti), kun Barcelonalla oli maalintekoyrityksiä 12. Pallonhallinta oli Barcalle suvereeni 69-31.

Koska maaleja ei kuitenkaan enää nähty, lähdetään ensi torstaina Napolissa pelattavaan toiseen osaotteluun 1-1-tasatilanteesta. Vierasmaalisääntö ei europeleissä ole enää käytössä. Pelitapahtumiin nähden tulos on Barcelonalle epäilemättä pettymys. Loppuvihellyksen soitua Ferran Torres nojasi polviinsa ja kyynelehti, kaiketi hukattuja maalipaikkojaan surren.

Barcelona on voittanut tämän kauden europeleissä kotipeleistään vain yhden.

Squawka

@Squawka
Barcelona have now failed to win three of their four home games in Europe this season:

❌ 0-3 vs Bayern
✅ 1-0 vs Dynamo Kyiv
🤝 0-0 vs Benfica
🤝 1-1 vs Napoli

Not the start they would have wanted in the #UEL