Atlético Madridilla piti olla erinomainen tilaisuus kiilata sarjataulukossa jälleen Barcelonan edelle ja ajaa takaa sarjakolmosta Real Betisiä, kun se sai keskiviikkona Wanda Metropolitanolle vieraakseen sarjajumbo Levanten. Levante oli saanut kauden 11 vieraspelistään vain kaksi pistettä, ja kehnon vireensäkin puolesta sen piti olla Atléticolle lähinnä vain suupala.

Vaan mitä vielä. Levante haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa puolustavan mestarin kotikentältä, ja sai pistepotin täysin ansaitusti. Sen verran hampaaton Atlético Wanda Metropolitanolla oli. Kuvaavaa on, että Levante voitti laukaukset kohti maalia 5-1 (kaikki maalintekoyritykset Atléticolle 10-8). Vieraiden maalivahti Dani Cárdenas ei joutunut siis kovinkaan koville töille voiton eteen. Atléticolta ottelu oli täysi mahalasku.

Ottelun ainoan maalin teki 54. peliminuutilla Gonzalo Melero. Levante liikutti palloa ja lopulta Jorge de Frutos jakoi sen rangaistusalueen oikeaan reunaan Melerolle. Kulma ei ollut paras mahdollinen, mutta Melero tykitti pallon etukulmasta sisään.

OptaJose

@OptaJose
1 - Gonzalo Melero 🇪🇸 has become the first @LevanteUDen player in #LaLiga ever to score vs Real Madrid, Barcelona & Atlético de Madrid combined. Triple

#AtletiLevante
#Levante 🐸

Parhaat paikat Atléticon tasoitukseen tulivat lisäajalla. Ensin lisäajan neljännellä minuutilla keskitys tavoitteli João Félixiä rangaistusalueelta, mutta portugalilainen ei kuitenkaan osunut kunnolla palloon. Tämä hipaisu riitti kuitenkin tuomaan Cárdenasille pelin ainoan torjunnan. Pari minuuttia myöhemmin Ángel Correa pani saksipotkulla pallon maaliin ja tuuletti tasoitusta, mutta tuomari hylkäsi maalin José Maria Giménezin rikottua Levanten puolustajaa selästä työntämällä.

Lisäajan seitsemännellä minuutilla oltiin nähdä vielä todellinen golazo, kun Levanten Mickaël Malsa päätti kokeilla 40 metristä. Pallo kuitenkin osui ylärimaan, ja Atléticon toivo pysyi vielä elossa. Vihoviimeisessä tilanteessa Atléticon maalivahti Jan Oblak pääsi vielä puskemaan vapaapotkusta, mutta pusku suuntautui takatolpan ohi, joten Levante juhli kipeästi kaivattua voittoa.

Levanten voittonumerot olisivat voineet olla jopa suuremmatkin, sillä De Frutos pakotti pari kertaa Jan Oblakin erinomaiseen torjuntaan. Valencialaisseuralle voitto teki erittäin hyvää, sillä kausi on ollut sen pääsarjahistorian surkeimpia ja se on jo miltei tuomittu putoamaan. Voiton myötä ero 17:ntena olevaan Granadaan supistui nyt kymmeneen pisteeseen, kun pelaamatta on vielä 14 kierrosta. Ennen keskiviikkoa Levante oli hävinnyt kahdeksan peräkkäistä vierasotteluaan.