Barcelona isännöi Napolia torstai-iltana Camp Noulla Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausosassa.

Barcelona kohtaa siten torstaina Napolin avainpelaajiin lukeutuvan Fabián Ruízin. Mundo Deportivon mukaan Barcelona yritti hankkia Fabiánin Napolista jopa kolmeen eri otteeseen vuosina 2019-21.

Barcelonan seurajohto oli hyvin kiinnostunut Espanjan A-maajoukkuepelaajasta ja halusi hänet Kataloniaan, mutta Napoli-pomo Aurelio De Laurentiis asetti toistuvasti Fabiánille valtavia hintalappuja, eikä siirto siten missään vaiheessa toteutunut.

Fabián siirtyi Betisistä Napoliin noin 30 miljoonalla eurolla kesällä 2018. Keskikenttäpelaaja on kuulunut siitä lähtien Napolin ehdottomiin avainpelaajiin, mutta Fabián todennäköisesti jättänee Napolin taakseen kuluvan kauden jälkeen, sillä jatkosopimusneuvottelut eivät ole edenneet odotettuun malliin. Fabiánin nykyinen sopimus Napolin kanssa päättyy ensi kauden jälkeen.

Mundo Deportivon mukaan Fabián haluaa palata Espanjaan. Madridilaismediassa hänet on usein yhdistetty Atléticoon.

Fabián on pelannut Espanjan paidassa 15 A-maaottelua ja oli mukana viime kesän EM-lopputurnauksessa.