Luuk de Jong iski lisäajan lopussa tasoitusmaalin Espanyolin verkkoon, kun Espanyol ja Barcelona päätyivät sunnuntaina 2-2 -tasapeliin kauden toisessa Barcelonan derbyssä.

De Jong otettiin hetkeä aiemmin kentälle tuomaan voimaa pääpeliin ja hollantilaiskärki onnistui tehtävässään. Diego López sai kätensä väliin, mutta de Jongin voimakas pusku löysi siitä huolimatta tiensä verkon perukoille.

Maali oli de Jongille kauden viides. De Jong on Barcelonan tämän kauden toiseksi paras maalintekijä. Kahdeksan maalia tehnyt Memphis Depay johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä, vaikka hän on onnistunut edellisen kerran maalinteossa marraskuussa.

Vuonna 2022 de Jong on neljällä maalillaan joukkueen paras maalintekijä. De Jong on onnistunut maalinteossa Espanyolin lisäksi Real Madridia, Mallorcaa ja Granadaa vastaan.

– Halusin jäädä Barcelonaan auttamaan joukkuetta. Ihmiset tietävät, mitkä vahvuuteni ovat. Olen tehnyt joitain maaleja ja vaikka nyt aloitankin ottelut penkiltä, olen onnellinen pelatessani Barcelonassa. Olen valmis pelaamaan, kun valmentaja niin haluaa, de Jong totesi ottelun jälkeen.

Lähteet: Sport, Mundo Deportivo