Chelsea ei aio aktivoida Saúlin lainasopimuksessa olevaa noin 35-40 miljoonan euron arvoista osto-optiota, kertoo Telegraph.

Lehden mukaan Saúl ei ole onnistunut vakuuttamaan Chelsean valmennus- ja seurajohtoa, jonka vuoksi osto-optio jätetään käyttämättä.

Saúl siirtyi viime elo-syyskuun vaihteessa Atléticosta lainalle Chelseaan, mutta on joutunut samanlaisiin vaikeuksiin Chelseassa kuin Atléticossakin. Saúl menetti viime kaudella avauskokoonpanon paikkansa Atléticossa ja madridilaisseura halusi hänestä kesällä eroon. Saúl on jäänyt Chelseassa täysin olemattomalle vastuulle.

27-vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut Valioliigassa noin 160 minuuttia, eli alle kaksi täyttä ottelua. Saúl on saanut vastuuta lähinnä Englannin liigacupissa.

Vielä ei ole tiedossa, haluaako Diego Simeone Saúlin takaisin Atléticoon ensi kaudeksi, sillä seura hankki Rodrigo De Paulin hänen korvaajakseen viime kesänä, eikä Saúlille ole lähtökohtaisesti tilaa Atléticossa.

Saúl on Atléticon oma kasvatti ja on pelannut seurassa 340 ottelua. Saúlin rahakas sopimus Atléticon kanssa päättyy kesällä 2026.