68-vuotias konkarivalmentaja Manuel Pellegrini on arvostettu ja pidetty valmentaja. Argentiinalainen valmentaa nyt toista perättäistä kauttaan Real Betisiä, ja tekee työtään tavalla, jota suurin osa faneista rakastaa – yhdistämällä voitot ja runsaat maalilukemat.

Sevillalaisseura Real Betisillä on Copa del Reyn välierien avausosan jälkeen kiinnitys cupin finaalipaikkaan ja ensi kauden Supercopaan. La Ligassa Betis on puolestaan kolmantena, taistelemassa tiukasti paikasta Mestarien liigaan ensi kaudeksi.

Voittoja on siis tullut varsin mukavasti. Kaikki kilpailut yhteen laskettuna tällä kaudella jo 22, yhteensä 36 ottelusta. Ollaan vielä helmikuun ensimmäisellä puolikkaalla, mutta Real Betis on jo nyt voittanut enemmän pelejä kuin koko viime kaudella yhteensä. Voittojen määrä on Betisille jo tässä vaiheessa kautta suurin sitten kauden 2014-2015, jolloin se voitti yhteensä 27 peliä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Levante-Betis 2-4.

El Betis ya ha ganado más partidos en esta temporada (22 en 36 partidos) que en la pasada temporada completa (21 en 43 partidos).

El Betis no ganaba más de 21 partidos en una temporada desde que llegara a 27 en 2014-15.

Komeaa on sekin, että Real Betis on myös kaikkein eniten maaleja tällä kaudella tehnyt La Liga -seura, kun kaikki kilpailut lasketaan. Betisin yhteismaalimäärä on 75, kun Real Madrid on pystynyt 72:een ja Villarreal 67 maaliin. Toki Betis aloitti Copa del Reyn Real Madridia aiemmin ja on pelannut Eurooppa-liigaa siinä missä Real Madrid Mestarien liigaa.

Sunnuntainen 4-2-vierasvoitto Levantesta oli puolestaan Betisille jo kauden yhdeksäs ottelu, jossa se viimeisteli neljä maalia. Kaikki nuo yhdeksän peliä päättyivät myös Betisin voittoon. Levanten nujertaminen ei tosin ollut yllätys, sillä valencialaisseura pelaa surkeaa kautta. Levanten pistemäärä 11 pistettä on vähäisin pistesaldo kaikkia TOP 5 -liigojen joukkueita verrattaessa, ja se on matkalla kohti Segundaa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Betis ya ha marcado 4 goles en 9 partidos de esta temporada:
4-3 Celtic
4-1 Valencia
0-4 Alicante
4-0 Real
2-4 Talavera
4-0 Alavés
1-4 Espanyol
0-4 Real
2-4 Levante

Real Betisin tehokkuus maalipaikoissa on ollut hurjaa, sillä se on tehnyt pyöristetysti kymmenen maalia enemmän kuin sen laskennallinen ”maaliodottama” on ollut. Maaliodottamia mittaava xG-arvo on 35,3 maalia, kun Betisin La Ligan maalisarakkeessa on numero 45.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

OptaJose

@OptaJose
9,7 - @RealBetis_en are the #LaLiga team (6th in the Top 5 European Leagues) to have the biggest difference between goals (45) & Expected Goals (35,3), +9,7 this season (2,5 more than any other team in the competition, Sevilla 7,2). Flow

#LevanteBetis
#BetisDay 💚🤍

Real Betisin maaleista vastasivat tänään Edgar González, William Carvalho ja kaksi maalia tehnyt Nabil Fekir. Fekirin toinen osuma oli komea suora vapaapotku, ja vasta koko La Liga -kauden viides suora vaparimaali. Osumatarkkuus on hyvin vaatimaton, sillä kaikkiaan suoria vapaapotkuja oli ammuttu Fekirin maaliin mennessä 589. Maaliin oli siis mennyt alle joka sadas vapari.

Yksi selitys heikolle osumatarkkuudelle on tietysti yksin Lionel Messin lähtö Barcelonasta PSG:hen. Messin neljän viime kauden saldot suorista vapaapotkuista La Ligassa olivat viimeisimmästä kaudesta aloittaen 3, 5, 6 ja 6 maalia.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
LEV 2-4 BET (50') - Goles de falta directa en La Liga 2021-22:

Oyarzabal (jornada 1)
Íñigo Pérez (jornada 7)
Isak (jornada 10)
Muniain (jornada 12)
FEKIR (jornada 24)

5 goles de falta directa sobre un total de 589 anotados. Muy pobre.