La Ligassa toisena oleva Sevilla FC tiedotti sunnuntaina jatkaneensa laitapuolustaja Marcos Acuñan sopimusta vuodella. Uusi sopimus ulottuu kesään 2025. Samalla Argentiinan maajoukkuepuolustaja sai seuralta palkankorotuksen, ja hänen sopimuksensa ulosostohintaa nostettiin.

Acuña siirtyi kotimaastaan Argentiinasta Eurooppaan vasta suhteellisen kypsässä 25 vuoden iässä. Ensimmäiset kolme kauttaan hän pelasi Sporting Lissabonissa, kunnes Sevilla värväsi hänet kesällä 2020 Sergio Reguilónin jättämää aukkoa paikkaamaan.

Sevilla maksoi hänestä Sportingille tuolloin 11,25 miljoonan euron siirtokorvauksen. Hankintaa voi pitää erittäin onnistuneena Sevillan kannalta, sillä hän nousi saman tien Sevillan luottopelaajaksi. Nyt takana on Sevillassa 65 virallista ottelua, joissa Acuña on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt seitsemän. Vaikka Acuña täytti lokakuussa jo pyöreät 30 vuotta, on Transfermarkt hilannut hänen markkina-arvonsa jo 15 miljoonaan euroon.

Acuña on myös Argentiinan maajoukkueen vakioavaaja ja luottomies. Pelattuja maaotteluita on vyöllä nyt 39.

Sevillan toimistolla on tehty viime aikoina ahkerasti töitä, sillä lyhyen ajan sisällä seura on tiedottanut jo ennen Acunaa myös Joan Jordánin ja Fernandon jatkopahveista. Seuraavaksi jatkokontrahteihin odotellaan Lucas Ocamposin ja Diego Carlosin nimiä.

Sevilla Fútbol Club

@SevillaFC
🍿 Disfruta de los mejores momentos de @AcunaMarcos17 en el #SevillaFC. ⚪🔴

#NuncaTeRindas #WeareSevilla #Acuña2025