Atlético ja Manchester United kohtaavat toisensa Mestarien liigan neljännesvälierissä.

Otteluparin avausosa pelataan Metropolitanolla 23. helmikuuta. Toinen osa pelataan Old Traffordilla 15. maaliskuuta.

David De Gea kohtaa ensimmäistä kertaa urallaan kasvattajaseuransa Atléticon. De Gea siirtyi Atléticosta Manchester Unitediin kesällä 2011.

De Gea saanee varsin vihamielisen vastaanoton Metropolitanolla, sillä hän oli aikoinaan siirtymässä Real Madridiin, mutta vain myöhästynyt faksi esti siirron.

El País haastatteli De Geaa, joka avasi lähtöään Atléticosta.

– Atléticosta poistuminen oli minulle todella vaikeaa. Lähipiirini muistutti minua siitä, miten erityinen mahdollisuus oli siirtyä Manchester Unitediin. Siihen aikaan Atlético oli minulle kaikki kaikessa. Olin edustanut Atléticoa vuosien ajan pikkupojasta lähtien. Minulla oli perheeni, ystäväni ja koko elämäni Madridissa. Siksi Atléticon jättäminen oli niin vaikeaa. Kannattajat rakastivat minua, De Gea totesi.

– Päästessäni ensimmäisen kerran avauskokoonpanoon Atléticossa aiheutin rangaistuspotkun, mutta onnistuin torjumaan sen ja kannattajat hullaantuivat. Se oli uskomatonta.

Atléticon vanha kotistadion Vicente Calderón oli De Gean mieleen.

– Calderón oli hyvin erityinen stadion. Jokaiselle Atléticon kannattajalle Calderón oli uskomaton paikka. Menin isäni kanssa ensimmäistä kertaa Calderónille 10-vuotiaana. Kannattajat kiinnittivät heti huomioni. Se oli erityistä. Calderón oli kuin painekattila. Maa tärisi, kun kannattajat alkoivat huutamaan. Se oli vaikuttavaa. Calderón kirjaimellisesti tärisi.